Renoveert u uw badkamer? Al nagedacht over een ventilatieoplossing?

Aldes-1200x300

Chapeau : Bij het renoveren van een badkamer is het belangrijk om na te denken over ventilatie. Deze kamer is inderdaad per definitie vochtig. In de zomer openen we gemakkelijk ons ​​raam, maar meestal is de luchtvochtigheidsgraad te hoog en kan er schade ontstaan. Om dit te voorkomen, bestaat er een oplossing: goede ventilatie.

Het interieur van een gebouw wordt door menselijke activiteit blootgesteld aan een te hoge hoeveelheid vervuilende stoffen. Denk maar aan CO2-concentratie of luchtvochtigheidsgraad. Er zijn ook andere verontreinigende stoffen aanwezig in de binnenlucht. De kwaliteit van de binnenlucht is essentieel om gezond te leven en een gezond gebouw te behouden. Een van de middelen om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren is ventilatie. Het raam open zetten is natuurlijk ook al een goed begin.

Onze huizen en appartementen zijn steeds beter geïsoleerd en dus meer luchtdicht. Daarom is het belangrijk om mechanisch te ventileren en niet alleen door het raam te openen. Bij een nieuwbouwwoning is het ventilatiesysteem perfect geïntegreerd in het gebouw. Dit komt omdat dit al bij het ontwerp voorzien is. Bij kleine renovaties zoals een badkamer is het niet altijd mogelijk om centrale ventilatie te plaatsen.

Een uitstekend alternatief hiervoor is een extractor die aangepast is aan de ruimte. Er zijn twee soorten extractoren: gerichte of permanente.

INEA-assortiment

Aldes biedt een nieuw gamma aan permanente extractoren aan, het INEA-assortiment. Dit gamma is ontworpen om stevigheid, prestatie en design te combineren. Daarnaast past het perfect in een nieuwe badkamer. Naast de permanente extractie op lage snelheid beschikt dit assortiment over een boost-modus om vocht sneller af te voeren.

Deze modus wordt handmatig geactiveerd door middel van een schakelaar of automatisch door vochtdetectie. Bovendien maakt dit nieuwe gamma plaatsing mogelijk met een afvoerkanaal tot 12 meter. Dit is voldoende om bijvoorbeeld badkamerventilatie in het midden van een appartementencomplex mogelijk te maken.

Bekijk het gamma
Aldes-600x400