Single Pair Ethernet – De netwerkinfrastructuur voor het industriële IOT

De toenemende digitalisering van industriële installaties vraagt om een verdere ontwikkeling van de bestaande ethernetbekabeling. Met name voor sensoren en lokale, modulaire besturingseenheden kunnen conventionele bekabelingsconcepten niet meer voldoen aan de nieuwe eisen met betrekking tot de benodigde ruimte en de installatie-inspanning.

Single Pair Ethernet (SPE) is een ethernet-standaard voor gegevensoverdracht over een enkel paar draden (2-draads ethernet). SPE is opgezet om de gegevensoverdracht in industriële toepassingen te vereenvoudigen en te verbeteren door een eenvoudige en kosteneffectieve manier te bieden om ethernetnetwerken samen te stellen via bestaande draden.

Bij de ontwikkeling van nieuwe industriestandaards maakt Weidmüller, samen met partners (bedrijven uit de sector verbindingstechniek), gebruik van de innoverende Single Pair Ethernet technologie. Single Pair Ethernet maakt de end-to-end verbinding van een groot aantal apparaten in het industriële IoT mogelijk, van de sensor tot de cloud.

close up kabel  weidmuller

Draadloze communicatie van de sensor naar de cloud:

  • Overdrachtssnelheden van 10 MBit/s bij transmissielengten van maximaal 1000 m oplopend tot 1 GBit/s bij een transmissielengte van maximaal 40 m
  • PoDL (vermogen over datakabel)
  • Toekomstbestendig: gestandaardiseerde connectoren en kabels volgens IEC 63171-2 (IP20) en IEC 63171-5 (IP67)
  • Minimaal vereiste ruimte in het veld en in het apparaat
  • Robuuste en eenvoudige bediening
Bekijk Weidmuller kabels en meer