Zehnder ComfoAir Flex: een duurzaam ventilatiesysteem in compact formaat

Artwork ComfoAir Flex_1200x300

Voor een gezond en optimaal binnenklimaat is ventilatie essentieel. Het verbetert niet alleen de luchtkwaliteit, maar zorgt er ook voor dat de vochtigheidsgraad op peil blijft. Het ComfoAir Flex ventilatiesysteem van Zehnder is een compacte plafondventilatie-unit die uiterst efficiënt ventileert, zónder warmteverlies.

Waarom moet je ventileren?

Huisdieren, kaarsen, uitgeademde lucht,… Heel wat zaken hebben een nefaste invloed op de lucht die we binnenshuis inademen. Helaas is de lucht daardoor niet altijd van goede kwaliteit.

Het gevolg? Binnenlucht die tot vijf keer meer vervuild is dan buitenlucht. Deze heeft een negatieve invloed op onze gezondheid en kan schimmelvorming op muren veroorzaken. Is je woning bovendien goed geïsoleerd, dan kan de vervuilde lucht niet ontsnappen, waardoor ventilatie eens zo belangrijk wordt.

Een efficiënt ventilatiesysteem voert gebruikte lucht af en brengt frisse zuurstofrijke lucht naar binnen, voor een optimale luchtkwaliteit. Bovendien verkleint het ook de kans op CO-vergiftiging.

Efficiënt ventileren met ventilatiesysteem D

Ventileren kan op verschillende manieren, met behulp van verschillende ventilatiesystemen.

Terwijl bij ventilatiesysteem C de verse lucht nog op natuurlijke wijze wordt aangevoerd via ventilatieroosters en mechanisch afgevoerd wordt, verloopt bij ventilatiesysteem D het hele proces volledig mechanisch. Dit slimme systeem recupereert ook warmte, waardoor het binnenklimaat perfect in balans blijft. Zo werkt het een stuk energie-efficiënter.

Bekijk het gamma
Zehnder_ComfoAirFlex_lessismore_visual_woonkamer_1_600x400px

Zehnder ComfoAir Flex 250 & 350: compact, efficiënt én energiezuinig

Ontdek de Zehnder ComfoAir Flex ventilatie-units: ze zijn stiller, efficiënter en intelligenter dan hun voorgangers. Je kan de unit installeren aan het plafond en ze zijn uiterst onderhoudsvriendelijk.


En je geniet van éxtra gebruiksgemak door snel en eenvoudig het toestel aan de ComfoControl app te koppelen, dankzij de geïntegreerde wifi-module. Zo bestuur je je ventilatiesysteem gemakkelijk vanop je smartphone of tablet.

Lees meer op zehnder.be

Bekijk het gamma
Zehnder-CSY-ComfoAirFlex_milieu_Hallway2_600x400px