You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo en Nathan ondersteunen installateur bij keuze voor slimme warmtepompen

 

Het dak als bron voor een warmtepomp? Velen horen het nog in Keulen donderen als ze daar voor het eerst over horen, maar deze aanpak wordt steeds meer dagelijkse realiteit. Dergelijke PVT-panelen zijn in Nederland al langer ingeburgerd en zullen in de toekomst ook in België fors aan belang winnen. De Belgische installateur mag die trend met vertrouwen tegemoet kijken: dankzij de harmonieuze samenwerking tussen leverancier Nathan en groothandel Cebeo zal hij op alle gebieden de juiste ondersteuning krijgen.

 

Nathan - totaaloplossingen voor duurzame klimaattechniek

toepassingsmarkt voor warmtepompen

 

Nathan staat in Nederland al lang bekend als een aanbieder van totaaloplossingen voor duurzame klimaattechniek. Wolf Nathan nam de zaak in 2002 over van zijn ouders en zag al snel een nieuwe toepassingsmarkt voor warmtepompen.

 

Kwalitatieve koeling

“Warmtepompen worden eigenlijk al decennialang gebruikt”, legt hij uit. “Ik zag extra potentieel in deze producten door de andere manier waarop er nu wordt gebouwd. Doordat isolatie stelselmatig aan belang begon te winnen, was het ook noodzakelijk om over een kwalitatieve koeling na te denken. Ook op dat vlak kunnen warmtepompen een gevoelige meerwaarde betekenen, als deel van een totaaloplossing voor een oerdegelijke klimatisatie.”

Het is daarbij een enorme troef dat Nathan alles onder één dak kan aanbieden: het staat in voor zowel verkoop, uitvoering als services en rolde die aanpak recent ook in België uit. “Bij ons bieden we dezelfde dienstverlening aan. Het enige verschil is dat we hier geen eigen booractiviteiten hebben, maar dit wel faciliteren voor gespecialiseerde partners”, aldus Stijn Keppens, verantwoordelijke voor de Belgische markt.

 

Kennistransitie

‘Driven bij knowledge’ is de baseline in de huisstijl van Nathan. Die slogan zet het bedrijf ook elke dag om in de praktijk. “We zijn er rotsvast van overtuigd dat de energietransitie in de eerste plaats een kennistransitie is”, gaat Wolf Nathan verder. “Door opleiding te geven aan medewerkers bij groothandels én aan de installateur zelf, kunnen we elkaar alleen maar versterken. De installateur zal de nieuwe technologieën elke dag naar de praktijk vertalen via realisaties van projecten, het is onze taak om hem daarin te ondersteunen met de juiste producten en een sterke service.”

 

 

“INSTALLATEUR HELPEN VIA KRACHTIG PARTNERSHIP”

Nathan -  Stijn Keppens

Voor die sterke service bundelt Nathan de krachten met Cebeo. “Dit partnership stond in de sterren geschreven”, vult Stijn Keppens aan. “We werken zowel in België als in Nederland samen met Sonepar. Door de energietransitie beseften ze bij Cebeo dat ze hun aanbod moesten verruimen. Wij kunnen hen daar de oplossingen én kennis voor bieden. Op die manier kan Cebeo als een ‘one stop shop’ fungeren, met kant-en-klare producten aangedreven door een hoogwaardige sturing.”

 

 

“Nathan heeft voor ons een grote meerwaarde”, pikt Hilde Vandenberghe van Cebeo in. “Door zowel onze mensen als de installateurs te ondersteunen met opleiding en begeleiding, staat deze leverancier in voor hoogwaardige producten, een stevige kennisinjectie én een maximale ontzorging.”

 

Multitechnieken

Intussen begint ook in België de markt van PVT-panelen aan te zwengelen. “We merken dat vooral vrij jonge installateurs, die de kennis tijdens hun opleiding kregen aangereikt, daar actief mee bezig zijn”, verklaart Stijn Keppens. “Installateurs die geen opvolging hebben en overwegen om hun zaak over afzienbare tijd stop te zetten, vergen op dat vlak wat meer aandacht en ondersteuning.”

 

Demo vrachtwagen

 

Toch kunnen we er niet omheen dat deze transitie er sneller aankomt dan iedereen denkt, want de Belgische overheid wordt almaar strenger in het gebruik van fossiele brandstoffen. “Het is voor de installateur dan ook cruciaal zich te verrijken met de nodige knowhow. De HVAC-markt en pure elektriciteitswerken groeien pijlsnel naar elkaar toe, waardoor de installateur van de toekomst zich idealiter focust op multitechnieken. Nathan en Cebeo kunnen hem daarbij perfect ondersteunen. Zo werken we momenteel ook volop aan de creatie van een performant EMS (energiemanagementsysteem) dat de aansturing van warmtepompen via PV behartigt”, aldus Stijn Keppens.

 

Voel je als installateur toch enige koudwatervrees om met PVT-installaties aan de slag te gaan? Hoeft niet, want Cebeo en Nathan knutselden een doordacht plan van aanpak in elkaar. “De komende maanden zullen we gezamenlijk de installateurs informeren via roadshows en bezoeken waarbij vertegenwoordigers van Cebeo en Nathan aanwezig zullen zijn”, legt Hilde Vandenberghe uit. “Via opleidingen van Cebeo-specialisten én van de installateur brengen wij de kennistransitie naar de markt. Ook op technisch en logistiek vlak én bij de ‘after sales’ zullen wij onze meerwaarde in de verf zetten, zodat de installateur te allen tijde de controle over zijn eigen businessmodel kan behouden.”

 


 

TERUG NAAR CEBEO HOME 6

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.