You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Overtuig jouw klanten dankzij onze rekentools

Een betrouwbare tool voor jouw project

Waarom kan je de Cebeo Calculatoren vertrouwen?

Het internet staat vol calculatoren. Cebeo investeerde de nodige tijd en middelen zodat je als installateur niet verder hoeft te zoeken dan cebeo.be in de wetenschap een betrouwbare tool te vinden voor jouw projecten. Kortom: één plaats voor al jouw rekenwerk.  

HOE WIJ ONS ONDERSCHEIDEN


Specialisten ontwikkelden 7 calculatoren op maat van Cebeo

Liefst 7 Cebeo calculatoren in jouw toolbox

Volg je niet meer welke subsidies wel of niet, waar wel of waar niet gelden? Is een warmteverliesberekening soms nog wat nattevingerwerk?  Weet je niet zeker wat te antwoorden op de ROI-vraag van jouw klant? Twijfel je of je debieten in balans zijn? Het zijn slechts enkele van de vragen waar je als installateur soms mee worstelt…

LAAT ONZE 7 CALCULATOREN JE HELPEN


Premie voor warmtepompboiler

Waarom je best niet wacht met die warmtepompboiler…

Je hebt ongetwijfeld al gehoord over de premie voor warmtepompboilers. Die is namelijk sinds dit jaar van kracht. Maar weet je ook dat die geleidelijk zal uitdoven? Nú is dus het moment om klanten te overtuigen deze investering te doen! En al helemaal als je hoort wat de terugverdientijd is…

LEER ALLES OVER DE PREMIE EN TERUGVERDIENTIJD


 

Calculatoren fabrikanten

Calculator LEDVANCE

Calculator LEGRAND

Calculator SCHNEIDER ELECTRIC

Ook op deze tools kan je rekenen…

Hoeveel bespaar je nu precies als je oude lampen vervangt door LED? Hoe ziet het ideale kabelgootsysteem eruit voor de organisatie van je installatiekabels? Welke hulpcontactblokken heb je nodig voor je motorbeveiliging? Je merkt het… verschillende toepassingen hebben hun eigen specifieke vraagstukken. Deze tools van leveranciers zijn helemaal Cebeo approved. Je vindt ze zelfs op de Cebeo e-shop!

TOOLS VAN FABRIKANTEN OP DE CEBEO E-SHOP

 


 

download volledig dossier

bekijk volledig dossier

 


 

Cebeo calculatoren helpen installateur klanten over de streep te trekken 

Katrien Vanoverwalle

Cebeo investeerde de afgelopen jaren in de ontwikkeling van een aantal tools, die het gratis ter beschikking stelt van  installateurs of particulieren. Maar waarom zich de moeite getroosten om tijd aan ontwikkeling te spenderen, terwijl er overal online calculatoren te vinden zijn? “Wie onze calculatoren gebruikt, is zeker van een betrouwbare prognose. Onze calculatoren zijn daarom ook een troef voor installateurs die een klant over de streep willen trekken om hen het nut van een investering, hetzij in PV, hetzij in een warmtepompboiler… te doen inzien”, aldus Katrien Van Overwalle.

 

De wereld van hernieuwbare energie is de afgelopen jaren veel veranderd. Niet alleen de prijzen van o.a. een PV-installatie, ook de premies en steunmaatregelen zijn constant in beweging. “Toen Cebeo met PV begon, was het voor de installateur al heel interessant om beroep op ons te doen voor een ROI (return on investment) berekening”, vertelt Katrien Van Overwalle, Product Marker Manager HVAC. “Dat gebeurde toen aan de hand van een eenvoudige berekening in Excel. Daarom leek het ons nuttig om een adequate PV-calculator te ontwikkelen.”

 

PV opnieuw aantrekkelijk maken

Bij het wegvallen van de groenestroomcertificaten stuikte de PV-markt ineen. “Toen de prijzen van de installaties stilaan daalden, hebben we de opportuniteit gegrepen om via onze calculator en het aantoonbaar maken van een gunstige ROI, PV opnieuw aantrekkelijk te maken. Eindgebruikers en installateurs die tijdelijk afhaakten, moesten overtuigd worden om opnieuw op de kar te springen. Want voor particulieren bleef ROI een doorslaggevende factor.”

Zonnepaneel Cebeo app

“Toen de prijzen van de PV-installaties daalden, hebben we de opportuniteit gegrepen om via onze calculator en het aantoonbaar maken van een gunstige ROI, PV opnieuw aantrekkelijk te maken."

 

Warmtepomp calculator

Net zoals de PV-calculator moet onze warmtepompboiler calculator voor de installateur een wapen zijn om zijn klant te overtuigen die investering te doen. Zeker in de wetenschap dat er vanaf januari 2019 ook hiervoor een premie wordt toegekend. Bij elke vraag die een installateur krijgt voor een warmtepomp, zou hij een calculatie moeten toevoegen van de investering in een warmtepompboiler, en de bijhorende ROI. De terugverdientijd is immers zo kort en de installatie zo eenvoudig, dat dit een erg interessante investering is.

 

“De terugverdientijd is zo kort en de installatie zo eenvoudig, dat dit een erg interessante investering is.”

 

Even Googelen en je merkt meteen dat het online vol staat van gelijkaardige calculatoren. Waarom dan voor de Cebeo-calculatoren kiezen? “Om verder te gaan op de PV-calculator: vanaf het moment dat een subsidie- of premiestelsel wijzigt, wordt dit meegenomen in de berekening. Je bent er dus steeds zeker van dat je over heel betrouwbare info beschikt. En verder maken we bij de ontwikkeling steeds de oefening tussen gebruiksgemak en volledigheid, dat geldt trouwens voor al onze calculatoren.”

Een erg interessante investering is

 

Realistische calculatie = Prognose + eventuele extra kosten

Een ervaren installateur is zich ook bewust dat geen enkele prognose die een calculator oplevert waterdicht is. “Je moet steeds rekening houden met factoren die niet in de calculator kunnen worden meegenomen, bijvoorbeeld bij complexe installaties, met meerdere omvormers of verschillende oriëntaties. Misschien moet het dak eerst gerenoveerd worden, of moet een dakdoorvoer verplaatst worden. Men mag deze extra kosten niet uit het oog verliezen.”

Wat niet betekent dat de calculatie aan waarde verliest, integendeel. “Het zwart op wit kunnen aantonen van een realistische terugverdientijd en winst over 25 jaar, is de beste manier om een klant te overtuigen. De installateur kan het door de calculator gegenereerde rapport toevoegen aan zijn offerte, en zo zijn dossier extra slagkracht geven.”

“Het zwart op wit kunnen aantonen van terugverdientijd, en winst over 25 jaar, is de beste manier om een klant te overtuigen.”

 

Geen overdimensionering bij warmteverliesberekening

De Cebeo calculatoren voor warmteverliesberekening zijn niet genormeerd, dus de resultaten kunnen niet meegenomen worden in een EPB-verslag. “We willen vooral tegemoetkomen aan de installateur die zo op een heel snelle manier kan weten hoeveel kilowatt nodig is om een ruimte te verwarmen. Anders gebeurt dit aan de hand van een aantal vuistregels. Voor woningen die steeds beter geïsoleerd zijn, resulteert dit vaak in overdimensionering. Door onze calculatoren te gebruiken, krijgt de installateur een correcter beeld van de dimensionering van de installatie. Indien die kleiner is, zal hij een lagere prijs kunnen aanbieden, en zal de klant ook sneller tot aankoop overgaan”, besluit Katrien Van Overwalle.

Geen overdimensionering bij warmteverliesberekening

 

 


 

 

Bouw-Energie ontwikkelde 7 calculatoren op maat van Cebeo 

Bouw-Energie

In een installatiewereld die steeds strenger wordt inzake energienormering, is het als installateur belangrijk om correct geïnformeerd te blijven over de geldende normen, eventuele subsidies, en de impact hiervan te kennen op je installaties. Maar “strenger” hoeft niet af te schrikken. Stel jezelf de vraag: hoe kan ik mijn klant ervan overtuigen om toch de investering te doen? Kan je een twijfelende klant overtuigen met een gunstige ROI en de winst op lange termijn? Calculatoren die het rekenwerk voor jou doen, zijn een onmisbare hulp! De specialisten van Bouw-Energie ontwikkelden 7 calculatoren op maat van Cebeo.

 

Conventioneel of hernieuwbaar? Een “en-en-verhaal”!

“We zitten volop in een transitieperiode van gebouwen met conventionele technieken, naar hernieuwbare technieken”, opent Joris Bracke van Bouw-Energie. “Het is dus niet 100% het ene of het andere, maar beide manieren worden gecombineerd: bijvoorbeeld een verbrandingsketel in combinatie met een zonneboiler en een PV-installatie. Feit is dat de installateur hierdoor geconfronteerd wordt met bepaalde engineeringsvraagstukken.”

 

Snel antwoorden op complexe vraagstukken

“Installateurs krijgen dagelijks vragen van klanten rond terugverdientijden en dimensionering. Dit zijn geen eenvoudige berekeningen, en dankzij onze calculatoren, kunnen ook ‘niet-ingenieurs’ adequate antwoorden bieden op deze complexe engineeringsvraagstukken.”

Bij de ontwikkeling van dergelijke rekentools staan de ontwikkelaars van Bouw-Energie telkens voor een dilemma: volledigheid versus gebruiksvriendelijkheid. “Om een 100% correcte voorspelling te bekomen, zouden we de gebruiker 100 vragen moeten stellen”, weet Joris Bracke. Uiteraard is dat geen optie, dus daarom wordt er gekeken welke vragen absoluut noodzakelijk zijn, en waar inschattingen gemaakt kunnen worden om zo op een snelle manier een betrouwbaar resultaat te bekomen.”

 

Overzicht calculatoren

 

Subsidiezoeker

Bouw-Energie ontwierp niet minder dan zeven calculatoren voor Cebeo, of ‘modules’ zoals Joris Bracke ze soms liever omschrijft. De eerste is de subsidiezoeker. Deze is uniek in zijn soort, omdat ze als enige module gans België covert.

Subsidiezoeker

“De subsidiezoeker die Bouw-Energie ontwikkelde, is uniek in zijn soort, omdat hij als enige de subsidies van gans België covert.”

“Dat betreft alle Vlaamse, Waalse en Brusselse subsidies, en voor Vlaanderen ook alle gemeentelijke subsidies. Waarom niet de gemeentelijke subsidies uit het Brussels en Waalse gewest? Simpelweg omdat die nergens online te vinden zijn. Maar hiermee dekken we ruim 95% van alle subsidies. Bovendien is de tool gekoppeld aan een web scraper, die wekelijks alle info van de overheidswebsite haalt, en de informatie zo dus altijd up-to-date is”, aldus Joris Bracke.  

NAAR DE SUBSIDIEZOEKER

WIE IS BOUW-ENERGIE?
Softwarebedrijf Bouw-Energie uit Hasselt specialiseert zich reeds 10 jaar in de ontwikkeling van rekentools voor gebruik in de bouwsector. Vanuit een groot bewustzijn dat gebouwen in de nabije toekomst BEN of ‘bijna-energieneutraal’ moeten zijn (2021 voor nieuwe gebouwen), tracht hun team van ingenieurs zowel bouwprofessionals als particulieren te ondersteunen met gratis online rekentools, advies door specialisten en een gedetailleerde database aan bouwknopen. En dat doen ze met succes, met gemiddeld 1500 unieke websitebezoekers per dag, samen goed voor zo’n 2000 berekeningen per dag. Bouw-Energie werkt samen met alle grote bouwbedrijven, en is ook leverancier van  rekentools aan verschillende sectororganisaties.

 

PV-calculator

PRIJS, TERUGVERDIENTIJD EN OPBRENGST IN 3 STAPPEN 

De calculator houdt rekening met de ligging van het gebouw, hellingshoek van het dak, energieverbruik, eventuele (regionale) subsidies… In 3 stappen bezorgt de PV-calculator u een duidelijk rapport, waarmee u een overzichtelijke en correcte offerte kan maken.

 

Installatie zonnepanelen

 

DE BEREKENING IN ENKELE KLIKKEN

De calculator geeft op basis van de ingevoerde parameters een antwoord op volgende vragen:

  • Hoeveel panelen zijn er nodig om het energieverbruik te dekken?
  • Wat is de richtprijs voor de volledige installatie?
  • Op hoeveel jaar zal de investering terugverdiend zijn?
  • Wat is de totale (financiële) opbrengst over 25 jaar?
  • Hoeveel vermogen heeft de omvormer nodig?
  • Welke prosumentenvergoeding betaalt uw klant?

NAAR DE CALCULATOR

 

Extra commentaar Joris Bracke:

“Het grote voordeel is dat je op het einde een mooi rapport kan downloaden, met terugverdientijd. Als je dat toevoegt aan je offerte, heb je een mooi en volledig dossier. Dat geldt trouwens voor alle calculatoren.”

“Bovendien kan je ingeven indien de prijs van je PV-installatie gekend is. Indien niet, dan maken we zelf een inschatting, indien wel, dan baseren we ons daarop om de terugverdientijd te berekenen.”

PV calculator

 

 

Warmtepompboiler terugverdientijd calculator

WARMTEPOMPBOILER VERSUS KLASSIEK SYSTEEM

In stap één kies je met welk ‘klassiek systeem’ (elektrische boiler, aardgasketel of stookolieketel) je de warmtepompboiler wil vergelijken. Daarna vul je nog parameters in zoals het aantal bewoners, en het merk of de inhoud van het boilervat.

 

Warmtepompboiler versus klassiek systeem

 

RAPPORT MET TERUGVERDIENTIJD

Je ontvangt een gepersonaliseerd rapport met daarin:

  • jouw jaarlijkse besparing op je energiekost
  • de winst op 25 jaar
  • en uiteraard de terugverdientijd. Hierbij wordt rekening gehouden met de eventuele overheidssubsidie.

BEREKEN JE WINST EN CO2-REDUCTIE

Geld besparen is één zaak, maar de keuze voor een warmtepompboiler heeft ook een ecologische kant. Een milieubewuste consument vindt het zeker ook interessant hoeveel zijn persoonlijke CO2-reductie bedraagt. Ook deze geven we mee in het rapport.

NAAR DE CALCULATOR

 

Extra commentaar Joris Bracke:

“Wie de calculator gebruikt zal al snel merken dat je voor de warmtepompboiler met een terugverdientijd zit van 2 à 4 jaar tegenover een elektrische boiler, wat extreem kort is. Dat in combinatie met de premie van €400 die er komt vanaf 1 januari 2019, maakt dit een bijzonder interessante investering.”

Calculator warmtepompboiler

 

 

Warmtepomp terugverdientijd calculator

WARMTEPOMP EN PV-INSTALLATIE

Vul de relevante parameters aan, zoals het type warmtepomp, het aanwezige ventilatiesysteem, het type glas en de ruimte-oppervlakten.

 

Warmtepomp terugverdientijd

TERUGVERDIENTIJD EN OPBRENGST

In de analyse vind je:

  • het vermogen nodig om de woning te verwarmen
  • het nodige vermogen van de PV-installatie
  • de richtprijs van het totale systeem (PV + warmtepomp)
  • de opbrengt en de winst op 25 jaar
  • en uiteraard de terugverdientijd. Bij de berekening wordt er rekening gehouden met de eventuele overheidssubsidie.

NAAR DE CALCULATOR

 

Extra commentaar Joris Bracke:

“Voor deze berekening gaan we er altijd vanuit dat er ook een PV-installatie aanwezig is, hetzij een bestaande, hetzij een nieuwe nog te plaatsen installatie. Waarom doen we dit? Omdat je zonder PV met een terugverdientijd van meer dan 20 jaar zit, en daar wordt niemand gelukkig van. Wees daar gewoon eerlijk in naar je klant toe, want die is ook niet dom.”

Calculator warmtepomp

 

 

Ruimte – bepalen warmteverlies

Wil je een realistische dimensionering van de verwarming in een bepaalde ruimte? Dan is het cruciaal dat je het warmteverlies in die ruimte kent. Op basis daarvan kan je namelijk het nodige vermogen voor de verwarming berekenen.

 

Ruimte - bepalen warmteverlies

AANVOER- EN RETOURTEMPERATUUR

In stap één vul je enkele algemene gegevens in betreffende de inplanting en de oppervlakte van de ruimte. Indien de ruimte met radiatoren verwarmd wordt, vul je ook nog de aanvoer- en retourtemperatuur aan.

DIMENSIONERING ZONDER REKENWERK

Een overzichtelijk rapport toont je de dimensionering van de verwarming in de gewenste ruimte.

 

NAAR DE CALCULATOR

 

Extra commentaar Joris Bracke:

“Bij verbouwingen is een heel vaak terugkerend probleem dat installateurs niet goed kunnen inschatten welke extra verwarming nodig is om een bepaalde ruimte voldoende (en vooral niet teveel!) te verwarmen. Deze tool biedt geen gedetailleerde berekening, maar het helpt hen er zeker bij een goede inschatting te maken.”

“Deze calculatie is, net als de volgende, niet genormeerd, omdat dat een veel complexere berekening vraagt dan we met deze calculatoren beogen.”

Calculator ruimte - bepalen warmteverlies

 

 

Woning/appartement – bepalen warmteverlies

Het exact bepalen van warmteverliezen in een woning, is complexer dan je denkt. Zo moet je rekening houden met transmissieverlies: verlies door daken, muren, ramen en vloeren, maar ook ventilatie- en opstartverlies. Pas door het optellen van deze drie verliezen, kan een correct vermogen worden bepaald om de woning of het appartement te verwarmen.

 

Woning/appartement - bepalen warmteverlies

AAN DE SLAG

In de eerste stap beantwoord je alle relevante specificaties van je woning of appartement. Hoeveel verdiepingen zijn er? Wat is de totale oppervlakte? Welk type glas is aanwezig? Wat zijn de verbruikers van sanitair warm water? Enzovoort…

RAPPORT – TOTAALVERLIES – VERWARMINGSVERMOGEN

Op basis van al die data genereren wij een rapport met daarin:

  • alle afzonderlijke warmteverliezen
  • het totaalverlies. Zo weet je meteen ook welk minimaal verwarmingsvermogen je nodig hebt.

NAAR DE CALCULATOR

 

Extra commentaar Joris Bracke:

“Zeker als je met een warmtepomp werkt is het interessant om in de voorontwerpfase een goed idee te krijgen van het nodige vermogen om zo een correcte offerte te kunnen maken. Want je moet immers kiezen tussen een warmtepomp van 8, 10 of 12 kilowatt, terwijl je bij verbrandingsketels een range hebt van ongeveer 5 tot 16 kw, wat de keuze minder cruciaal maakt. Door dit al zwart op wit te kunnen meegeven in een rapport, zal je je klant zeker kunnen overtuigen met je professionele aanpak.”

Calculatoren woning appartement - bepalen warmteverlies

 

 


Ventilatie – bereken jouw debieten

Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat en is noodzakelijk in sterk geïsoleerde en luchtdichte woningen. Essentieel voor de correcte plaatsing en inregeling van een ventilatiesysteem is het bepalen van de debieten per ruimte. 

KIES JE SYSTEEM

In stap 1 geef je aan welk type ventilatiesysteem je plaatst. Kies je voor een C-systeem met natuurlijke luchttoevoer en mechanische afvoer van vervuilde lucht? Of voor een D-systeem met mechanische toe- en afvoer van lucht via een gesloten systeem met warmterecuperatie?

 

Ventilatie - bereken jouw debieten

 

BEPAAL LEEFRUIMTES EN NATTE RUIMTES

Welke zijn de leefruimtes en natte ruimtes? In de leefruimtes moet immers toevoer voorzien worden, en in de natte ruimtes afvoer van lucht. Wat is de oppervlakte van al deze ruimtes? Voer de gevraagde parameters zo correct mogelijk in.

RAPPORT

Je ontvangt onmiddellijk een volledig rapport met daarin:

  • te voorziene toevoer voor de leefruimtes
  • te voorziene afvoer in de natte ruimtes

NAAR DE CALCULATOR

Extra commentaar Joris Bracke:

“De ventilatiemodule berekent de minimum debieten per ruimte op dezelfde manier als de officiële EPB software. Voor een D-systeem is het belangrijk dat deze minimum debieten nog worden bijgesteld, zodat de toe- en afvoer debieten in balans zijn. Daarom kunnen gebruikers zelf de berekende minimum debieten aanpassen voordat ze een rapport downloaden.”

Calculator ventilatie

 

 

 


 

 

Premie voor warmtepompboiler van kracht 

Premie voor warmtepompboiler van kracht

De Vlaamse regering heeft haar definitieve goedkeuring gegeven voor de premie van €400 voor warmtepompboilers. De steunmaatregel gaat in vanaf 1 januari 2019. Volgens Vlaams Minister Bart Tommelein, is deze oplossing voor sanitair warm water zo’n 70 procent zuiniger ten opzichte van een klassieke elektrische boiler.

 

De aankoop van een warmtepompboiler is een fikse investering. Reken toch al gauw op een twee- à drievoud van de prijs van een kwalitatieve elektrische boiler. Maar de terugverdientijd is met 2 à 4 jaar dan ook bijzonder kort (lees ook de reacties van Joris Bracke – Bouw-Energie, en Katrien Van Overwalle – Cebeo in dit dossier). De premie is er zowel voor particulieren als bedrijven. Als installateur is de premie een extra troef om klanten over de streep te trekken.

 

Kanttekening

Wie wel iets ziet in een warmtepompboiler, kan vijf jaar op overheidssteun rekenen, maar wacht ook best niet té lang. De premie van €400 zakt immers in 2020 al naar 300 euro, en vanaf 2022 krijg je nog 200 euro. De premie dooft uit in 2023.

  • 2019: €400
  • 2020-2021: €300
  • 2022-2023: €200

 

Effect op ander premies?

Aanvankelijk werd er gevreesd dat door het invoeren van deze nieuwe premie, andere premies zouden verlagen, maar dat is niet het geval. Zo blijft de premie van 550 euro voor de zonneboiler behouden, en wordt deze dus niet verlaagd tot 375 zoals eerder gesuggereerd werd.

Bovendien kan je, dankzij een extra aanpassing in de premieregeling, nu ook genieten van een tweede premie voor de vervanging van je zonneboiler of warmtepomp. Deze extra steunmaatregel komt er omdat warmtepompen en zonneboilers van de eerste generatie stilaan aan vernieuwing toe zijn, en men uiteraard wil vermijden dat mensen opnieuw zouden overstappen op een systeem met fossiele brandstoffen.

Vlaamse overheid - VREG

Brussels hoofdstedelijk gewest - Wallonie

 

Premies in Brussel en Wallonië

De premie voor de warmtepompboiler is een van de geldende Vlaamse steunmaatregels. Uiteraard bestaan er ook tal van subsidies in Brussel en Wallonië. Voor Wallonië zijn er onder meer premies voor: dak-, muur- en vloerisolatie, een renovatiepremie, warmtepomppremie,… In Brussel zijn er naast al deze genoemde premies ook nog premies voor geïsoleerde beglazing, zonneboiler, een premie voor de verfraaiing van gevels, er is de Brusselse groene lening en nog veel meer. Gebruik dus zeker onze subsidiecalculator voor de exacte bepalingen in jouw regio.

 


 

Reken óók op de tools van deze fabrikanten…  

Op de Cebeo e-shop vind je behalve onze eigen Cebeo calculatoren ook tools van drie fabrikanten: Ledvance, Legrand en Schneider Electric.

Calculator LEDVANCE

Ledvance 

Ledvance biedt een TCO-calculator voor LED tubes, een armaturencalculator en de besparingscalculator voor lampen aan. Bij de twee eerstgenoemde calculatoren kun je het resultaat van jouw berekening meteen linken aan een bestelling op de Cebeo e-shop! Handig toch?

NAAR DE CALCULATOR

Calculator LEGRAND

Legrand 

Legrand denkt dan weer aan de tijd die je als installateur besteedt aan het zoeken en berekenen, tot het maken van offertes en het uiteindelijk ook bestellen van producten. Om nog maar te zwijgen van de verloren tijd en geld door foutieve calculaties. Dankzij de wandgoot- en P31 kabelconfigurator kies je snel en slim de geschikte onderdelen en toebehoren. Keuze gemaakt? Offerte naar wens? Ontdek hoe meteen bestellen kan, rechtstreeks via de Cebeo e-shop!

NAAR DE CALCULATOR

Calculator SCHNEIDER ELECTRIC

Schneider Electric 

Heb je soms moeite om een bepaalde oplossing te vinden in een zee van producten? Schneider Electric ontwikkelde een aantal tools die de installateur helpen een zo specifiek en compleet mogelijke bestelling te plaatsen. Elke vorm van twijfel over compatibiliteit, of de onzekerheid of een bepaald product wel geschikt is, wordt hiermee weggenomen. Dit gecombineerd met de enorme levercapaciteit van Cebeo, maakt deze tools zo krachtig.

NAAR DE CALCULATOR MOTORSTURINGEN

NAAR DE CALCULATOR BEDIENING EN UPS

 

 

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.