You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Schneider Electric ondersteunt klanten via Cebeo

 

Henderik Buydens, Sales Support & Service Manager Industrial Automation bij Schneider Electric

Meer en meer vragen machinebouwers en ondernemingen die zelf een productie-eenheid hebben, bijkomende dienstverlening van de fabrikant. Dat is onder meer zo bij investeringen in producten zoals snelheidsregelaars en controllers. “Om aan die behoefte tegemoet te komen, hebben wij samen met Cebeo een aantal services opgezet die deze verwachtingen inlossen”, zegt Henderik Buydens, Sales Support & Service Manager Industrial Automation bij Schneider Electric.

 

“De applicatiemogelijkheden en het innovatieniveau van snelheidsregelaars zijn alleen maar gestegen.”

 

Herstellingen en garantie

Herstellingen en garantie

Schneider Electric biedt onder meer de mogelijkheid om de fabrieksgarantie van de ‘drives’ (snelheidsregelaars) uit te breiden. “Standaard bedraagt die garantieperiode 18 maanden”, legt Henderik Buydens uit. “Klanten krijgen de kans om een garantie te bekomen tot drie of vijf jaar na de fabricagedatum. Gaat een snelheidsregelaar defect na de standaard fabrieksgarantieperiode, dan bieden wij een nieuw toestel aan een voordeligere prijs aan. Deze zogenaamde substitutieprijs zal een hogere korting bieden bij toestellen die na een relatief korte levensduur defect zijn. De substitutieprijs geldt tot acht jaar na de fabricagedatum van de snelheidsregelaar in kwestie. Om van deze interessante prijs te genieten, mag het defect niet veroorzaakt zijn door de klant en vragen we om deze procedure via Cebeo te laten verlopen.”

Via een andere ondersteunende maatregel spelen Cebeo en Schneider Electric in op de bedrijfscontinuïteit van de eindklant.

“Om de stilstand zoveel mogelijk te beperken, zal Cebeo een toestel uit de eigen voorraad leveren, zodat er binnen één à twee werkdagen een equivalent toestel ter beschikking is”, vervolgt Henderik Buydens. “Gaat het om een product dat Cebeo op dat moment niet zelf in voorraad heeft, kunnen ze bij Schneider Electric een product uit de consignatiestock bestellen.”

Bij defecten die een minder dringende oplossing vereisen, kan Schneider Electric het oorspronkelijke toestel nog altijd herstellen.

recentste firmware op de snelheidsregelaars

 

Technische bijstand

Technische bijstand

Ook de behoefte aan vakkundige assistentie neemt almaar toe. “Door de jaren heen merken we dat het technisch kennisniveau bij eindklanten vaak afneemt door factoren die ze zelf niet echt in de hand hebben. Enerzijds nemen vooral kleinere ondernemingen minder snel een onderhoudstechnicus in dienst, omdat zo’n voltijdse kracht een aanzienlijke investering vergt. Bovendien ligt de gemiddelde anciënniteit lager. Daarnaast zijn de complexiteit en het innovatieniveau van snelheidsregelaars alleen maar gestegen.” 

Daarom zullen klanten via Cebeo kunnen rekenen op ‘on site’- of ‘off site’-assistentie door erkende service engineers van Schneider Electric. “Dat kan voor allerlei zaken nuttig zijn, zoals het dimensioneren van een snelheidsregelaar in functie van de toepassing en het motortype, het configureren van de juiste applicatiefuncties, het bereiken van de mogelijke SIL- of PL-veiligheidsniveaus… Dergelijke support bieden we ook bij de indienstneming van een snelheidsregelaar of bij preventief en/of curatief onderhoud”, besluit Henderik Buydens.

 

“Het toepassen van de recentste firmware op de snelheidsregelaars, is cruciaal voor de cybersecurity.”

 

Software en programmering

Software en programmering

Cebeo en Schneider Electric spelen in op de toenemende nood aan cybersecurity. “We kunnen instaan voor updates en evolutief onderhoud van de firmware van de snelheidsregelaars. Een belangrijke prioriteit daarbij is het toepassen van de recentste firmware, zodat we de cybersecurity zo goed mogelijk kunnen garanderen. Zeker nu de meeste snelheidsregelaars een eigen IP-adres hebben, is dat geen onoverbodige luxe”, besluit Henderik Buydens.

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO industry 6

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.