You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Antwerp Tower uitgerust met Comelit-deurcommunicatie

Iconische gebouwen vormen mee het DNA van een stad. Met Antwerp Tower krijgt de Brabostad er een eyecatcher van formaat bij. Deze realisatie van Matexi wordt het hoogste residentiële gebouw van Antwerpen, met liefst 26 verdiepingen. Installatiebedrijf Geens El.Co. genoot het vertrouwen om een ‘high end’-systeem voor deurcommunicatie te voorzien en opteerde voor een oplossing van Comelit. “Cebeo profileerde zich hierbij als de perfecte logistieke partner”, vertelt Ivan Geens.

De Antwerp Tower wordt dé bezienswaardigheid van de Operabuurt. Architect Wiel Aerts tekende een gebouw uit met een ‘metropolitan look’, waar exclusieve afwerking, vooruitstrevende technologie en charme hand in hand gaan. Naast een aantal retailzaken zijn er ook kantoren, restaurants, appartementen en penthouses voorzien. De stoere en stevige toren, waar gepolijste betoncomponenten, witte marmergranulaten en lichtgouden vensteraccenten een massief geheel vormen, zal samen met de kathedraal, de Boerentoren en de Opera deel uitmaken van de skyline van de stad.

 

"VOOR DE DEURCOMMUNICATIE WAS DE BOUWHEER VRAGENDE PARTIJ VOOR EEN
INTERACTIEF, MAKKELIJK BEDIENBAAR SYSTEEM."

Ivan Geens, directeur van installatiebedrijf Geens El.Co. uit Duffel

 

INTERACTIEF EN COMFORTABEL

Voor de deurcommunicatie was de bouwheer vragende partij voor een interactief, makkelijk bedienbaar systeem, bij voorkeur met een touchscreen. Met die informatie ging Ivan Geens, directeur van installatiebedrijf Geens El.Co uit Duffel, de markt op, zoekend naar de meest geschikte oplossing. Zo kwam hij terecht bij de 316-reeks van Comelit.

“Aanvankelijk waren PB’s (panel badges) 316 analoog van Comelit op de stations van de verdiepingsdeuren voorzien. Naarmate het project vorderde, was deze oplossing niet langer beschikbaar. Omdat het alternatief – een klassiek toestel met drukknoppen – niet de mooiste oplossing bleek, viel de keuze op een 316 Ultra Touch in ‘surface mount’-versie. Er is bewust geopteerd voor een IP-oplossing, omdat die – in tegenstelling tot een bussysteem – de mogelijkheid biedt om tegelijk veel verschillende gesprekken te faciliteren.”

 

Hierbij bleek het interactieve karakter van de Touch een groot pluspunt om het systeem in de toekomst op een eenvoudige manier te onderhouden. Onder meer het opzoeken en veranderen van namen is vrij simpel. Zowel de architect, de installateur als de projectontwikkelaar kon zich dan ook helemaal vinden in deze keuze, temeer de oplossing ook budgettair helemaal in lijn was met andere systemen op de markt.

Antwerp Tower

 

PLUG & PLAY

Tijdens de integrale installatie kreeg de installateur belangrijke steun van Comelit België, terwijl Cebeo het logistieke plaatje efficiënt invulde. Geens El.Co. werkt al sinds 2017 op een heel aangename manier samen met de mensen van Comelit. Dat partnership leidde al tot het uitrusten van diverse grotere projecten, onder meer in de residentiële wijk Nieuw Zuid aan de zuidrand van Antwerpen, met Comelit-videofonie op bussystemen, waarbij de 316 Touch SBC-reeks telkens een mooie oplossing biedt. Bij de Antwerp Tower liet de voorprogrammering van de 240 monitoren een ‘plug & play’-installatie toe. Als de installateur dan toch vragen of ondersteuning nodig had, bleek de flexibiliteit van de mensen van Comelit en Cebeo een grote troef bij zo’n prestigeproject.

 

Détail intéressant

Project info

•  Bedieningspaneel : 316 Ultra Touch in ‘surface mount’-versie.
•  IP-oplossing voor het faciliteren van diverse gesprekken tegelijkertijd.

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.