You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Frequentieregelaars van Schneider Electric zijn EU 2019/1781-conform

“Online efficiëntietool stelt iedereen gerust”

Bekroond worden tot meest duurzame onderneming ter wereld: het gebeurt niet elke dag en je moet er ook herhaaldelijk je strepen voor hebben verdiend. Schneider Electric kreeg eerder dit jaar die titel toegekend van het Canadese Corporate Knights. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat de frequentieregelaars van de multinational voldoen aan de nieuwe Europese verordening.

Helemaal conform de nieuwe verordening

Schneider Electric beschikt met de drives van het merk Altivar al langer over passende oplossingen voor de ondersteuning van motoren. Die producten werden destijds ontwikkeld door de innovatiegedreven R&D-afdeling, gevestigd in Frankrijk. Ze voldoen aan de strengste normen. “Daardoor was het onnodig om ons assortiment te gaan aanpassen”, vertelt Thomas Vermeir, die bij Schneider Electric Benelux verantwoordelijk is voor de drives.

 

Altivar Efficiency Tool

De onderneming bewijst dat ook in de praktijk. “We hebben met de Altivar Efficiency Tool een hulpmiddel ontwikkeld dat binnenkort online gaat. Via deze tool tonen we aan dat de verliezen van de verschillende modellen in elke mogelijke configuratie voldoen aan efficiëntieniveau IE2, dat vanaf 1 juli 2021 vereist is voor frequentieregelaars. Daarnaast blijkt uit tests ook dat onze drives voldoen aan de verordening IEC/EN 61800-9-2, waarin de maximale vermogensverliezen voor CDM (Complete Drive Modules, dus de frequentieregelaars zelf) en PDM (Power Drive Systems: combinatie van motor met drive) opgelijst staan. Ook die verordening moet helpen om de ambities die tijdens de klimaattop van Parijs werden vooropgesteld, te realiseren. Eén van die doelstellingen is een energiebesparing van minstens 40 procent door de efficiëntie van motoren en aanverwante systemen te optimaliseren.”

 

Altivar

Vijf stappen

De Altivar Efficiency Tool stelt iedereen die aan de slag gaat met Schneider Electric-drives helemaal gerust. “In vijf korte stappen zie je meteen of een snelheidsregelaar voldoet en welk energie-efficiëntieniveau hij haalt. Eerst selecteer je de exacte referentie van de drive, waarna je een overzicht krijgt van de technische gebruiksspecificaties van het product. Vervolgens kies je het type motor waarvoor de drive zal worden gebruikt. Na deze stap krijg je meteen alle gegevens over de ‘drive efficiency’: de tool geeft op productniveau de verschillende verliezen aan volgens de acht punten die in de verordening EU 2019/1781 aan bod komen en die betrekking hebben op de verhouding tussen het koppel en het toerental. Tot slot krijg je een analyse van de verliezen van de drive en de motor samen, op dezelfde acht voorgedefinieerde punten.”

 

Altivar Efficiency Tool - 5 stappen

 

Altivar Efficiency tool

1. Referentie
2. Specialisatie
3. Type
4. Data
5. Analyse

De testresultaten van deze tool kan je downloaden als een pdf-bestand, waarmee je als installateur bewijst dat de gebruikte componenten helemaal conform de nieuwe norm zijn. Kristalhelder en handig.

 

Frequentieregelaars

2023

Stilzitten is niet aan de specialisten van Schneider Electric besteed. Daarom zet de R&D-afdeling nu al alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat de drives ook op 1 juli 2023 zullen voldoen aan de tweede fase van de verordening EU 2019/1781, die op dat moment van kracht wordt. “Zo willen we onderstrepen dat het ons menens is om wereldwijd een leider te zijn in de digitale transformatie van energiebeheer”, besluit Thomas.

 

MEER WETEN OVER SCHNEIDER ELECTRIC

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO industry 3

 

 

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.