You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Compacte verdeelborden cruciaal in digitaliseringsproject

Bij Inovyn Manufacturing Belgium in Jemeppe-sur-Sambre vervullen de elektrische verdeelborden een cruciale rol in een grootschalig digitaliseringsproject van de pvc productieafdeling. De borden voorzien de digitale in- en uitgangen namelijk van 24V stroom en garanderen zo de continuïteit. “Daarom worden de elektrische borden volledig redundant uitgevoerd en is er een permanente monitoring”, weet Tony Charlot van het studiebureau van Inovyn. Op advies van het Competence Center Verdeelborden van Cebeo, koos bordenbouwer José Henrotte voor de compacte kasten van Legrand.

Digitaliseren van de productie, daarmee is het chemiebedrijf Inovyn Manufacturing Belgium in Jemeppe-sur-Sambre volop bezig. Over een periode van tien jaar wordt er overgeschakeld naar maar liefst 14.000 digitale I/O-modules voor de aansturing van het productieproces.  

De voeding van deze modules maakt deel uit van dit project. Systematisch worden er hiervoor nieuwe verdeelborden geïnstalleerd. Een reeks van dertien kasten is al geplaatst, binnenkort volgen er meer. Bordenbouwer José Henrotte uit Barvaux-sur-Ourthe monteerde zelf de beveiligingskasten met de UPS’en en leverde de andere verdeelborden, die door Inovyn in eigen beheer werden gemonteerd.

 

Warmtedissipatie

José Henrotte deed voor de berekening en advies voor de kast een beroep op het Competence Center Verdeelborden van Cebeo. De keuze van de Cebeo specialist viel voor dit project op een kast van Legrand. En dat heeft een goede reden. Tony Charlot: “Het was een uitdaging om de beschikbare plaats in de technische ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. De kasten van Legrand hebben een heel geringe diepte, wat een onmiskenbaar voordeel is. Ondanks de compactheid, vormt de warmtedissipatie geen probleem.”

XL Pro van Legrand

“Tijdens mijn eerste plaatsbezoek, samen met de bordenbouwer, was de uitdaging meteen duidelijk. Door de beperkte ruimte in de diepte, moest er dus vooral in de hoogte gewerkt worden. Aan de hand van de software XL Pro van Legrand kon ik de kast ontwerpen”, vertelt Jean-Paul Paquay, Extern Specialist verdeelborden bij Cebeo.

inovyn

 

“Tijdens het eerste plaatsbezoek, was de uitdaging meteen duidelijk. Door de beperkte ruimte in de diepte, moest er vooral in de hoogte gewerkt worden. Met de software XL Pro van Legrand konden we de kast ontwerpen.”

 

Inovyn besteedde meer dan gewone aandacht aan de distributieborden. Gezien de risicovolle omgeving is het een intrinsiek beveiligde omgeving. “Stroomuitval moet ook te allen tijde vermeden worden. Daarom is de installatie volledig redundant uitgevoerd en zijn er UPS-systemen met 20 jaar garantie geplaatst. Deze garanderen ook een continue spanning. De visuele controle op de spanningsmodules toont meteen wanneer er toch een afwijking is. Daarenboven is er ook centrale monitoring van de installatie, zodat we niets aan het toeval overlaten.”

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.