You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Zelf opgewekte energie voor huis en wagen

In Malonne bij Namen, omgeven door het groen, bouwde Damien Pierrard de afgelopen jaren aan zijn paradijs. Cebeo was de laatste schakel in de realisatie van zijn project: een woning met fitnessruimte en zwembad, en dat alles helemaal energieneutraal. Terwijl het in de sportzaal gonst van de activiteit, is het gebouw op zich zo passief als maar kan. Installateur AM Elec zorgde onder meer voor de installatie van bijna 100 PV-panelen en een laadstation. 

Geen half werk voor eigenaar Damien Pierrard. Met 95 PV-panelen van 295 wattpiek, twee omvormers van 10Kva en een laadpaal van 7.4 kW, beschikt de Namenaar over een thuisinstallatie om ‘u’ tegen te zeggen. En ook de verlichting werd grondig bestudeerd: hiervoor werd beroep gedaan op het Cebeo Competence Center Lighting van Halle, dat een lichtplan opmaakte voor de installateur.

“Mijn Cebeo-vertegenwoordiger raadde me installateur AM Elec aan”, opent eindklant Damien Pierrard. “Zo was ik meteen gerustgesteld, want Cebeo stelt enkel gekwalificeerde installateurs voor. Het was voor mij het begin van een vruchtbare samenwerking met de groothandel.”

Ik was meteen gerustgesteld, want Cebeo stelt enkel gekwalificeerde installateurs voor. Het was voor mij het begin van een vruchtbare samenwerking met de groothandel.

CO2-neutraal

“Ik kies bewust voor groene energie en een CO2-neutrale woning. Samen met de specialisten van Cebeo doorliepen we alle opties met PV als logische uitkomst. Hoeveel PV-panelen, de oriëntatie, welke omvormers te gebruiken: ze maakten er een complete studie rond,” aldus de bouwheer. De installateur vult aan: “De Cebeo specialisten ontwikkelden de ontkoppelingskast, én ze brachten me in contact met fabrikant Aerocompact. Bovendien leerden ze me hoe dit systeem te gebruiken.”

 

fitnes

Laadpaal is missing link

“Uiteraard was het kostenplaatje en de terugverdientijd van belang”, aldus de bouwheer. “Cebeo deed de berekening: na 7 jaar zal mijn investering terugverdiend zijn. Een laadpaal bleek de missing link om de overtollige opgewekte stroom in mijn eigen wagen te injecteren.”

Warmtepomp

“Eerlijk? Liefst van al had ik ook verwarmd via een luchtwarmtepomp. Maar dat leek niet haalbaar omwille van het grote binnenzwembad. In de winter is een vertrektemperatuur nodig van 70°C voor het ontvochtigingssysteem. In zo’n geval is een warmtepomp niet rendabel. Ik dank Cebeo voor hun correctheid: ze kiezen voor de beste oplossing voor elk project. De verkoop van een extra techniek weegt daarbij niet op tegen het resultaat.”

 

TCO

“De groothandel betrok me als bouwheer van meet af aan bij mijn project. Dat begon al bij de keuze van de installateur. Ik weet vandaag al welke kosten ik de komende jaren in rekening moet brengen en wanneer ik mijn omvormers moet vervangen. Samengevat: AM Elec was de specialist op installatievlak, Cebeo was de specialist in het vinden van de juiste oplossingen en materiaal”, besluit bouwheer Damien Pierrard.

Cebeo

  • Ontwierp de netontkoppelingskast
  • Introduceerde de installateur het bevestigingssysteem van Aerocompact
  • Maakte een lichtstudie en PV-studie
  • Offerte en logistiek

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.