You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo biedt gespecialiseerde hulp bij keuze frequentieregeling

 

“Die nieuwe normering voor motoren, allemaal goed en wel, maar wat betekent het voor mij?” Geen zorgen: Cebeo staat klaar om je te begeleiden in dit verhaal en helpt je met aangepaste informatie en oplossingen, ook voor de frequentiesturing.

 Als de nieuwe verordening voor het energieverbruik van motoren in voege treedt, zullen de grootste aanpassingen in de markt zich sowieso situeren aan de mechanische kant. Toch is het onvermijdelijk dat de strengere richtlijnen ook gevolgen hebben voor de sturing van motoren.

“De nood aan een juiste combinatie van motor en frequentieregelaar zal alleen maar toenemen”, zegt Wouter Vierstraete, COC-manager Industry bij Cebeo. “De verstrengde richtlijnen zijn er gekomen vanuit de wetenschap dat elektromotoren verantwoordelijk zijn voor 40 à 45% van het totale energieverbruik wereldwijd. De aanpassingen zullen helpen om dat verbruik én de CO2-uitstoot te verlagen. Gebruik maken van de juiste sturing kan daar een grote rol in spelen. Naast frequentieregelaars kunnen ook softstarters helpen om de piek die gepaard gaat met de startstroom te doen krimpen.”

Wouter Vierstraete, COC-manager Industry bij Cebeo

 

Partners

Cebeo heeft in functie hiervan een breed assortiment aan oplossingen beschikbaar, van simpele basismodellen tot geavanceerde systemen. Wouter: “Het aanbod is samengesteld uit kwalitatieve oplossingen van onze partners Siemens en Schneider Electric. Alle producten zijn aangepast aan de nieuwe normen. Je kan ze zorgvuldig selecteren in functie van de specifieke toepassing. Deze snelheidsregelaars worden onder meer gebruikt voor het aansturen van pompen, ventilatoren en compressoren.”

 

Expertise & tools

Alle producten zijn aangepast aan de nieuwe normen.

Het aanbod is samengesteld uit kwalitatieve oplossingen van onze partners Siemens en Schneider Electric. Alle producten zijn aangepast aan de nieuwe normen.

 

Selectiegids

Onze Cebeo-specialisten staan je graag met raad en daad bij om de meest geschikte oplossing voor je toepassing te vinden. Een aantal handige tools helpen je al goed op weg. “Zo pakken we voor het eerst uit met een digitale selectiegids voor frequentiesturingen. Hierin staan de verschillende reeksen aan frequentiesturingen van zowel Schneider Electric als Siemens vermeld. Je krijgt op die manier een goed beeld van de parameters die bepalend zijn voor de selectie en leert welke types zich het best lenen voor bepaalde toepassingen. Deze selectiegids wordt in de loop van juni online gelanceerd. 

Er zijn ook specifieke landingspagina’s op onze website over het aanbod van Schneider Electric en Siemens”, vertelt Wouter.

NAAR SCHNEIDER ELECTRIC

naar SIEMENS

 

Configuratoren

Wil je zo snel mogelijk overgaan tot actie? Dan bieden de configuratoren op onze webshop soelaas. Jawel, er zijn er twee, respectievelijk voor het aanbod van Siemens en dat van Schneider Electric. Gevonden wat je zocht? De integratie van de configuratoren in de webshop maakt het mogelijk om de gewenste items meteen online te bestellen.

Naar de Cebeo e-shop

Opleidingen

Wie zich graag in een informatiebad over frequentiesturingen laat onderdompelen, kan deelnemen aan de Cebeo Campus-opleidingen. Die organiseren we dit keer uitsluitend via de digitale weg. Het gaat om aparte webinar-modules voor onze beide partners, waarbij theorie en praktijk naadloos in elkaar overvloeien. Op onze website vind je alle informatie over wanneer deze webinars doorgaan. Nadien kan je deze webinar-modules ook ‘on demand’ bekijken. Op die manier is deze kennis voor iedereen beschikbaar op het meest geschikte moment.

Overzicht van al onze opleidingen

 


 

TERUG NAAR CEBEO industry 3

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.