You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo Experience Room: “technieken ontdekken in een heerlijke beleving”

Experience room Brugge

“Wow”: dat woord is de beste samenvatting van het gevoel dat eindklanten overhouden aan hun bezoek aan de gloednieuwe Cebeo Experience Room (XP Room) in Brugge. Sinds twee jaar ontvangt het vijfkoppige team hier mensen die investeren in een nieuwe woning, of in een renovatie van hun huidige woonst. “Ze komen binnen met een uitgebreid vragenlijstje en vertrekken met een integrale invulling van de verlichting en andere technieken, volledig afgestemd op de plannen van hun huis of appartement”, vertellen verlichtingsspecialisten Annelies De Prest en Roland De Vos.

 

Klassieke showrooms maken steeds meer plaats voor belevingstempels waarin de eindklant concreet voeling krijgt met hoe zijn project er in de toekomst zal uitzien. Die boodschap hebben we ook bij Cebeo uitstekend begrepen. “Vanuit die context zijn we in 2019 begonnen met de invulling van deze Experience Room”, vertelt Roland De Vos. “We kregen carte blanche om de Experience Room volledig in te richten en aan te passen aan de toekomstige noden van bouwheren uit de particuliere en de tertiaire markt. Vlak voor de pandemie in alle hevigheid losbarstte, zijn we van start gegaan. Intussen hebben we hier al heel wat klanten mogen ontvangen.”

 

“De eindklant gaat buiten met een geprinte versie van alles wat we besproken hebben en de gekozen oplossingen, zodat zijn installateur daarmee aan de slag kan.”

Roland De Vos

verlichtingsplan uitwerken
Cebeo Brugge advies

 

Interactie

Een bezoek aan de Experience Room is een waar feestje voor iedereen die op een plezante manier en vol beleving de mogelijkheden van de huidige technologieën wil verkennen en toepassen op zijn woning. “We hebben de krachten gebundeld met Ocular om dit pilootproject vorm te geven”, pikt Annelies De Prest in. “Het digitale aspect en interactie staan centraal. We werken heel veel met projectie en touchscreens. Bovendien hebben we bewust gekozen voor makkelijk (de)monteerbare en dus verplaatsbare modules, waardoor we de ‘look and feel’ van de XP Room geregeld kunnen aanpassen. Op die manier krijgen bezoekers die hier een tijdje geleden al eens waren, bij een nieuwe afspraak toch een volledig andere indruk.”

Klinkt allemaal veelbelovend, maar hoe gaat het concreet in zijn werk? Annelies De Prest verduidelijkt. “Alles begint bij het vastleggen van een afspraak, bij voorkeur online. Enkele dagen voor de klant naar Brugge komt afgezakt, vragen we om de digitale plannen van de woning te bezorgen. Op die manier kunnen onze verlichtingsspecialisten zich al gericht voorbereiden. Bovendien kunnen we zo voor een unieke ervaring zorgen: als de klant de showroom binnen komt, ziet hij zijn plannen levensgroot op de schermen geprojecteerd.”

 

Armaturen

verlichting advies

Verlichting Brugge

 

“Als de klant de showroom binnen komt, ziet hij zijn plannen levensgroot op de schermen geprojecteerd.”

Annelies De Prest

 

Domotica en andere technieken

“Vervolgens organiseren we een geleid bezoek aan de XP Room en gaan we samenzitten om de concrete invulling van het project te bespreken”, vervolgt Roland. “We lezen daarbij het plan in op een touchscreen en bekijken de meest passende oplossingen voor iedere ruimte. Dat gaat in eerste instantie om de verlichting, maar we zullen stelselmatig ook steeds meer systemen uit ons ‘green & smart’- en HVAC-aanbod in de XP Room integreren. De eindklant gaat buiten met een geprinte versie van alles wat we besproken hebben en de gekozen oplossingen, zodat zijn installateur daarmee aan de slag kan.”

De meeste particulieren beseffen hoe belangrijk het is om ook voor stijlvolle en kwalitatieve verlichting een passend budget uit te trekken. “Het bewustzijn daarover varieert van klant tot klant. Zowel op vlak van duurzaamheid als qua look, zijn leds vandaag in het merendeel van de projecten de beste keuze als lichtbron.”

XP room grafiek

 

Team

De Experience Room in Brugge is een pilootproject, dat normaliter vrij snel navolging zal krijgen in andere Cebeo-filialen. “We krijgen heel veel lovende reacties van mensen die we al concreet hebben geholpen”, verklaart Annelies. “Ze zijn zeer te spreken over de mooie inrichting en de toekomstgerichte oplossingen. 

 

Roadshow

De XP Room in Brugge is ruim 200 m² groot. Naast Roland De Vos en Annelies De Prest staan ook verlichtingsspecialisten Kathleen David, Niels Deprez (voor de tertiaire markt) en James Van den Bossche (extern) klaar om iedereen gericht te adviseren en te ondersteunen.

 

 


 

TERUG NAAR CEBEO HOME 8

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.