You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo koelt B&B op het water


‘La Valse Lente’ is een woonboot en B&B, maar de isolatieschil – 6 cm polyethaan Pur thermo – die de koude buiten houdt in de winter, houdt ook de warmte binnen in de zomer. Resultaat: verhitte gastenkamers.

Cebeo zorgde voor dé klimatiseringsoplossing. Hoe?
Dankzij een systeem met één buiten- en vijf binnenunits, geplaatst onder een lichte hellingsgraad.

Uitdagingen

  • De kamers moeten in een mum van tijd gekoeld kunnen worden
  • Het zoute water beïnvloedt de materiaalkeuze
  • Stroming van de rivier kan condensatiewater de verkeerde richting opsturen

Oplossing

Één buitenunit (Type Kaysun Multi) met een totaalvermogen van 10 Kw die vijf binnenunits bedient: 4 Kaysun Standard-toestellen van 2Kw met Wifi in de kamers en één unit van 4kW in de gemeenschappelijke ruimte.

De units die normaliter waterpas hangen, werden onder een lichte hellingsgraad geïnstalleerd, zodat ook bij stevige stroming het condensatiewater steeds in de afvoerleiding terecht komt.

Extra troef

“Alle toestellen zijn individueel regelbaar vanop afstand, met de smartphone”, aldus de installateur. “Het is ook mogelijk om temperaturen en scenario’s in te stellen.”



In België dien je gecertifieerd te zijn om een installatie met koelvloeistof in dienst te stellen, maar omdat de airco-installatie werd aangekocht bij Cebeo, stelde de importeur een externe partij ter beschikking voor de indienststelling. De rest van de installatie nam de elektro-installateur moeiteloos op zich

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.