You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Installateur tovert eigen privéwoning om tot eigentijdse showroom

 

“Slim gestuurde verlichting creëert esthetische en functionele meerwaarde”


Wat als je, als installateur, klanten bij je thuis kan uitnodigen om moderne verlichtingsoplossingen te demonstreren? Het was één van de ideeën die in het hoofd van Pieter Degrande en zijn echtgenote omgingen bij de planning van hun nieuwbouwproject. Een jaar na de oplevering, is de installateur uit Veurne terecht trots op het resultaat. “De Cebeo-studiedienst kreeg carte blanche voor het verlichtingsplan en koos hoofzakelijk voor armaturen van Modular Lighting Instruments. Zeker op vlak van gebruikscomfort zetten we een grote stap vooruit.”


Pieter Degrande BV legt zich al jarenlang toe op elektrische installaties, airconditioning en domotica, ventilatiesystemen en zonnepanelen. De ondernemer richt zich hoofdzakelijk op de particuliere markt. “Op die manier kom ik dagelijks in contact met moderne oplossingen die zowel qua design als functionaliteit toonbeelden van kwaliteit zijn. Daarom voelde het heel logisch om bij de uittekening van onze nieuwe woning zelf dergelijke technieken te integreren.”

 

“Na een bezoek aan onze woning gaan klanten vanzelf meer belang hechten aan verlichting.”

Pieter Degrande

 

Technische uitwerking

Aangezien alleen de voorgevel van de woning bleef staan, mogen we gerust van een nieuwbouwproject spreken. Als regelmatige klant klopte Pieter bij Cebeo aan voor de technische uitwerking. “We kozen onder meer voor een Qbus-domoticasysteem, DALI-gestuurde dimming, energiemetingen op diverse toestellen en onderdelen van de installatie, een performant camera- en alarmsysteem, et cetera. Dat deden we in de eerste plaats om ons eigen comfort te verhogen, maar ook met de intentie om de huidige mogelijkheden aan klanten te demonstreren.”

Sinds de oplevering in september 2021, nodigt Pieter dan ook regelmatig klanten thuis uit. “Dat zijn vooral mensen die openstaan voor technologische vernieuwing, geavanceerde technieken en daar ook een passend budget voor willen voorzien. Vaak merken we dat ze na zo’n bezoek vanzelf meer belang gaan hechten aan verlichting, terwijl dat een item is waarvoor ze doorgaans pas op het eind van de rit knopen gaan doorhakken. Als ze in de realiteit zien wat mogelijk is, verlaagt dat de drempel om er ook zelf voluit voor te gaan.”

Ook voor James Van den Bossche, extern lichtadviseur bij Cebeo, was de realisatie bij Pieter Degrande een prestigeproject. “We hadden al eerder samengewerkt met Pieter voor de uitwerking van elektrische installaties en verlichting. Om hem een juist beeld over de mogelijkheden te geven, hebben we samen de showroom van Modular Lighting Instruments in Roeselare bezocht. Dat overtuigde Pieter om een tandje bij te steken op vlak van leuke kleurencombinaties en originele armaturen, helemaal in de stijl van de woning.”

Jonas De Waepenaere, project manager bij Modular Lighting Instruments, kwam er in de ultieme fase van de realisatie nog even bij om een technisch-elektrische uitdaging voor de verlichting van het bureau te helpen oplossen.

Intussen voelen Pieter Degrande en zijn gezin zich al geruime tijd prima thuis in hun nieuwe woonst. “Ik koesterde altijd al een voorliefde voor technische snufjes en high tech, het voelt fijn er nu zelf dagelijks mee te kunnen ‘spelen’. Ook de kinderen creëren er graag bepaalde lichtsferen mee.”


Project - Pieter Degrande

Project - Pieter Degrande

 

 

“We konden op onze digitale tekentafel heel wat toffe armaturen en intelligente lichtsturing (DALI) in het ontwerp integreren.”

James Van Den Bossche

 

Project - Pieter Degrande


Out of the box denken

Cebeo doet voor diverse residentiële projecten beroep op de producten en diensten van Modular Lighting Instruments (MLI) . “Ze hebben een voorliefde voor originele designs en combineren dat met een uitgebreid gamma, waar je een breed scala aan mogelijke toepassingen mee kan creëren. Hun regelmatige posts op sociale media bewijzen dat MLI graag ‘out of the box’ denkt, wat ook voor ons heel inspirerend werkt. Koppel dat aan scherpe levertermijnen, het voorzien van adequate commercieel-technische informatie en een snelle aanpak van onvoorziene omstandigheden, en je begrijpt waarom MLI één van de verlichtingspartners is waar ik graag mee samenwerk. Voor dit project specifiek, was het een voorrecht om van Pieter ‘carte blanche’ te krijgen, waardoor we op onze digitale tekentafel heel wat toffe armaturen en intelligente lichtsturing (DALI) in het ontwerp konden integreren”, vertelt James Van den Bossche.

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.