You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

KNX oplossing voor internationaal energieproject

Nemo Link is een project waarbij twee onderzeese hoogspanningskabels Zeebrugge en het Engelse Richborough verbinden, om de uitwisseling van stroom mogelijk te maken. Cebeo werkte de KNX-gestuurde verlichting uit voor het controlegebouw op de site.

DALI in combinatie met KNX

In combinatie met de automatisering werd een totaaloplossing uitgewerkt. In het lastenboek stond een DALI-oplossing voorgeschreven. Omdat KNX het meest flexibele protocol is om DALI aan te sturen, lag deze combinatie voor de hand.

  • Een KNX-lijnstructuur per gebouw zorgt dat de gebouwen onafhankelijk van elkaar blijven werken
  • Alle verlichting wordt gemonitord in een centraal IP control center
  • Via een met het internet verbonden toestel kan je de installatie beheren en bewaken, ook vanop de Britse site


“Voor de algemene en noodverlichting konden we een oplossing aanbieden die aan de vereisten voldeed, maar met minder toestellen dan de oorspronkelijke studie”

Lichtstudie

Cebeo vulde het lastenboek in voor de verlichting van het controlegebouw, de technische ruimte en de bureaus. Er bestond al een lichtstudie, die door een lichtspecialiste van Cebeo met gunstig gevolg werd overgedaan en ingevuld werd met LED-toestellen van Siteco, RZB, Opple en Bega.

Integrator: Domica
Technieken: Engie Fabricom

 

Weetje


De integratie van de KNX-oplossing gebeurde door het bedrijf Domica. Wat er zo bijzonder is aan de Nemo Link interconnector zelf, en waarom dit een uitermate interessant project is, leest u in Cebeo Industry News 27.

 

 


VIDEO 
bekijk het verslag uit "Het Journaal"

In Brugge is de eerste hoogspanningsverbinding tussen ons land en het Verenigd Koninkrijk plechtig ingehuldigd. Het gaat om twee kabels van elk 140 kilometer lang, waarvan het grootste deel onder de zeebodem ligt. De kabels kunnen tot 1.000 megawat transporteren, de capaciteit van een grote kernreactor. In Brugge worden de kabels aangesloten op ons elektricteitsnet.

BEKIJK VIDEO

 

Immense hoogspanningskabel onder zee verbindt België met het Verenigd Koninkrijk

 


 

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Projecten
Downloads
Nieuws
Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.