You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Schneider Electric heeft sterk partnership met Cebeo Solutions for Industry

Frederic Vercoutere, Channel Business Development Manager bij Schneider Electric

Eén plus één is… drie. Zeker als je de expertise en ervaring van twee specialisten in elektrotechniek bundelt in een partnership waar systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers optimaal de vruchten van zullen plukken. Cebeo en Schneider Electric werkten al intens samen en kijken ernaar uit om voor deze doelgroepen een nog grotere toegevoegde waarde te creëren via Cebeo Solutions for Industry. “De markt is vragende partij voor de juiste oplossingen om in te spelen op Industrie 4.0. Het is de missie van Cebeo en Schneider Electric om hen vakkundig te begeleiden naar de meest geschikte aanpak”, vertelt Frederic Vercoutere, Channel Business Development Manager bij Schneider Electric.

 

Schneider Electric hoeft in de wereld van elektriciteit en energiebeheersystemen nauwelijks nog een introductie. Gegroeid vanuit historisch bekende merken zoals Télémécanique, ontpopte het Franse concern zich tot een toonaangevende multinational. Ook Cebeo kan terugvallen op een boeiende historiek van organische groei en acquisities. Het stond in de sterren geschreven dat beide ondernemingen vroeg of laat de handen in elkaar zouden slaan.

 

Toegevoegde waarde

“Het is de logica zelve dat de samenwerking zich aanvankelijk beperkte tot een traditionele relatie tussen producent en groothandel”, vertelt Frederic Vercoutere. “Mede door de technologische vooruitgang, heeft Cebeo die klassieke rol snel overstegen. De jongste jaren zijn er steeds meer producten met toegevoegde waarde op de markt gekomen, alleen zijn die vaak vrij technologisch. Door de (r)evolutie richting Industrie 4.0 is daar nog een belangrijke digitale laag bij gekomen. Dat betekent dat het voor machinebouwers en systeemintegratoren almaar uitdagender wordt om dergelijke oplossingen te implementeren. Daarom wensen zij, naast het product ‘an sich’, graag extra ondersteuning van hun leveranciers. Het is belangrijk aanvullende services aan te bieden, zodat zij met een gerust hart in het uitgebreide aanbod de juiste keuzes kunnen maken en verzekerd zijn van oplossingen die volledig aan hun verwachtingen voldoen.”

 

(r)evolutie richting Industrie 4.0

“Het is belangrijk aanvullende services aan te bieden, zodat de klanten van Cebeo met een gerust hart in het uitgebreide aanbod de juiste keuzes kunnen maken.”

oplossingen die volledig aan hun verwachtingen voldoen

 

Dat aanbod aan hoogwaardige oplossingen inzake industriële automatisatie, vinden (eind)klanten bij Schneider Electric. De producent behoort wereldwijd tot de top drie inzake kwalitatieve systemen, producten en services, met het EcoStruxure-model als rode draad. De specialisten van Cebeo Solutions for Industry investeerden veel tijd en energie om dat aanbod stilaan als hun broekzak te kennen.

 

IAD Academy

“Cebeo mag zich sinds 1 september 2020 een Certified Industrial Automation Distributor (IAD) van Schneider Electric noemen”, verduidelijkt Frederic Vercoutere. “IAD is een wereldwijd plan waarbij we op een intensere manier met bepaalde partners samenwerken. Daarbij engageren bedrijven, zoals Cebeo, zich om aan hun doelgroep krachtige ondersteuning te bieden voor technologische materialen die effectief veel support vragen én die op de juiste manier te commercialiseren. Dat kan alleen maar als ze een aangepaste opleiding hebben gevolgd. Sales- en technische profielen van de distributeur krijgen daarom toegang tot onze IAD Academy. Digitaal kunnen ze, via e-learning, op eigen tempo en op afstand al heel wat informatie absorberen. Daarnaast bieden klassikale opleidingsmomenten de mogelijkheid om in de praktijk onze producten te leren kennen en intussen ook onze productspecialisten en marketingmensen te ontmoeten. Bij die mensen kunnen ze ook steevast terecht voor al hun vragen. De opleidingen zijn overigens niet vrijblijvend, maar worden gevolgd door examens.”

Certified Industrial Automation Distributor (IAD) van Schneider Electric

 

“De aangepaste manier waarop Cebeo de industriële markt benadert, getuigt van een verstandige langetermijnvisie.”

 

Langetermijnvisie

Bij Cebeo loopt dat traject heel gezwind, merkt Frederic Vercoutere. “Sinds de elektrogroothandel zich een IAD mag noemen, krijgt onze samenwerking een extra dimensie. Het creëert onmiskenbaar een win-winsituatie. Enerzijds dekt Cebeo een belangrijk deel van de markt af, zodat zij hun expertise en ervaring ten dienste kunnen stellen van een heel breed klantenportfolio. De krachtige ondersteuning van hun ‘dedicated’ team, bestaande uit gevarieerde technische profielen, is een grote meerwaarde bij het aanbieden van totaaloplossingen inzake industriële automatisering.”

“De aangepaste manier waarop Cebeo de industriële markt benadert, getuigt van een verstandige langetermijnvisie en laat toe om het ecosysteem van systeemintegratoren, machine- en bordenbouwers maximaal te ontzorgen. Op die manier ontwikkel je een veel hechtere relatie met je klanten en kan je optimaal op hun behoeften inspelen. We kijken ernaar uit om daar met onze producten, diensten en knowhow deel van uit te maken”, besluit Frederic Vercoutere.

 


 

TERUG NAAR CEBEO industry 4

 

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.