You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Geothermische warmtepomp HPG-I Premium van Stiebel Eltron

De geothermische warmtepompen HPG-I Premium van Stiebel Eltron leveren verwarming en sanitair warm water op een energie-efficiënte en duurzame wijze.

Door keuze uit vier modellen voor een verwarmingsvermogen van 1 tot 15 kW en lange leidinglengtes zijn deze warmtepompen voor verwarming, sanitair warm water en passieve koeling toepasbaar bij zowel nieuwbouw als renovatie.

Voorts onderscheiden deze warmtepompen voor binnenopstelling zich ook nog door een compact design en een zeer stille werking.

Bekijk aanbod

stiebel eltron

 

Meer weten?

De brine | water warmtepompen HPG-I Premium bestaan in vier modellen zodat er in functie van de werkelijke behoeften van de eindgebruikers steeds een optimale oplossing beschikbaar is: HPG-I S Premium (verwarming), HPG-I CS Premium (verwarming + passieve koeling), HPG-I DS Premium (verwarming + sanitair warm water) en HPG-I DCS Premium (verwarming + sanitair warm water + passieve koeling).

De constante grondtemperatuur garandeert het jaar rond een uitstekend rendement van de geothermische warmtepomp, en dit in tegenstelling tot lucht-lucht en lucht-water warmtepompen waar het rendement sterk afhankelijk is van de buitentemperatuur. De invertertechnologie van de HPG-I Premium garandeert een uiterst energie-efficiënte werking. Andere opvallende kenmerken zijn o.m. de stille werking met 3 tot 10 dB geluidswinst op de vorige modellen, installatiegemak, de ingebouwde warmwatertank en het koudemiddel R454C (GWP=146).

In koelmodus wordt koud water door de installatie gestuurd, vergelijking met wat gebeurt bij verwarming maar zonder uiteraard dit grondwater eerst door de warmtepomp op te warmen. De passieve koeling verloopt via het buizennetwerk voor de vloerverwarming of door koude lucht in de binnenruimtes te blazen langs de ventilo-convectoren. Met passieve koeling kan de woning duurzaam en tegen een minimale energiekost met 4 à 5°C worden afgekoeld.


Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.