You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Zehnder lanceert luchtafvoerventiel ComfoValve Luna E

Extra aandacht voor betere akoestiek en mooier design 

 

zehnder

zehnder

zehnder

 

Er was al het toevoerventiel ComfoValve Luna S, maar nu breidt Zehnder zijn gamma verder uit met de ComfoValve Luna E, een luchtafvoerventiel waarbij de focus ligt op design en akoestiek. “De Luna S was op technisch vlak al top. De voorbije jaren hebben we echter gemerkt dat klanten meer dan vroeger op zoek zijn naar een goed werkend ventiel dat er esthetisch mooi uitziet en geluidsarm is”, weet Simon Van Herp, systeemadviseur bij Zehnder. 

De ComfoValve Luna E is beschikbaar als plafond- en wandmodel. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe ventiel werd er zoals steeds gedacht aan het comfort van de installateur. Zo kan het ventiel dankzij de geïntegreerde rubberen afdichting op een eenvoudige en luchtdichte manier worden gemonteerd. “De vereiste luchthoeveelheid kan je afregelen dankzij de roterende stromingsgeoptimaliseerde ventielconus. Een speciaal ontwikkelde “locker” beveiligt dan weer alle instellingen. Op die manier is er achteraf geen risico op verwarring en dubbel werk”, zo luidt het.

Volgens Van Herp is het belangrijk dat klanten begrijpen waarom Zehnder verschillende ventielen gebruikt. “De luchtstroom bij een pulsieventiel is helemaal anders dan bij een extractieventiel. In het eerste geval blaas je verse lucht in een ruimte. In het tweede geval werk je net andersom en voer je vervuilde lucht af. Veel fabrikanten gebruiken hiervoor hetzelfde ventiel. Zehnder maakt hier wel een onderscheid in”.

 

Steeds meer aandacht voor design en akoestiek

De keuze voor een ander ventiel is niet alleen ingegeven door de verschillende functionaliteiten. Ook op vlak van design en akoestiek verlangt de consument steeds meer. “Als je een open keuken hebt die grenst aan de leefruimte, dan wil je dat alle ventielen er hetzelfde uitzien. Naast een discreet design voldoet het ventiel eveneens aan de strengste eisen wat geluid betreft”, stelt Simon Van Herp.

De systeemadviseur van Zehnder benadrukt dat de ComfoValve Luna E bijdraagt tot een kwaliteitsvol binnenklimaat. “Nog steeds zijn er heel wat installaties waarbij de wettelijk bepaalde ventilatienormen niet worden gerespecteerd. De eindklanten zijn daar dan de dupe van. Daarom is het totaalpakket zo belangrijk. Het volstaat niet enkel om een goede ventilatie-unit te kiezen. Ook het luchtverdeelsysteem, de dimensionering van het systeem en de ventielen dragen bij tot een goed binnenklimaat”.

 

 

zehnder

zehnder

 

zehnder

zehnder

 

 

 

bekijk op de eshop

 

In deze video kan je nog extra informatie vinden: 

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.