You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Miele wastips voor beginners

miele laundry

 

Met deze Miele-wastips voor beginners, voorkom je dat je jeans drie maten kleiner is of alle was een roze schijn krijgt.

 

Sorteren op kleur

Stap één? Alle was sorteren. Dat doe je in eerste instantie op kleur. Maak een onderscheid tussen wit, donker, jeans, pastelkleuren en felle kleuren. Rood is nogal dominant en stop je maar beter bij de donkere kleuren. Voor gestreepte kleding maak je de denkoefening ‘welk resultaat krijg ik als de kleuren verf zouden zijn? Je rood-witte gestreepte t-shirt zou roze opleveren als je de kleuren zou mengen en kan dus bij de lichte was.

Juiste wasprogramma

De gemiddelde Belg gebruikt amper 3 wasprogramma’s. Er staan zoveel speciale programma’s op je Miele-machine, gebruik ze ook! Een jeansprogramma gebruikt bijvoorbeeld extra water zodat je geen witte strepen door overtollige zeepresten krijgt. Het wolprogramma voorkomt dat die ene trui krimpt of vervilt en dankzij het programma voor overhemden verminder je de kreukkans aanzienlijk. Weet je niet goed welk programma je moet kiezen? Houd dan in het achterhoofd dat de zwakste vezel van een kledingstuk primeert. Katoen mag op 90°C maar zodra er 1% zijde in een blouse zit, kies je voor het handwasprogamma.

Must have wasmiddelen

Krijg je het in de supermarkt benauwd door de vele verschillende soorten wasmiddelen? Met drie verschillende producten kun je nagenoeg alles wassen. Ga sowieso voor kleine hoeveelheden want ook wasmiddel heeft een houdbaarheidsdatum. Kies poederwasmiddel voor je witte was. De blauwe bolletjes hebben een bleekeffect dat je niet verkrijgt met een vloeibaar wasproduct. Bovendien schuurt het poeder de kuip en leidingen zodat zeepresten sneller wegspoelen. Laat je niet verleiden door allerlei marketingtrucjes: een kwalitatief vloeibaar wasmiddel voor gekleurde was is ook geschikt voor je zwarte was. En voor je delicate kledingstukken heb je een wolwasmiddel nodig. Het voordeel van pods en pads is dat ze overdosering tegengaan. De restjes plastic zijn echter niet goed voor het milieu én je wasmachine. Wil je niet nadenken over de hoeveelheid? Kies dan voor een Miele-wasmachine met TwinDos automatische dosering

Let op met wasverzachter

Je hebt echt geen wasverzachter nodig voor elke wasbeurt. Enkel voor linnen en hemden heeft wasverzachter een gunstig effect. Voor onder andere dons, ski- en outdoorkleding of delicate kledingstukken is wasverzachter zelfs absoluut te vermijden. Ook was die in de droogkast belandt, heeft absoluut géén wasverzachter nodig. Wil je dat je was lekker ruikt? Kies dan liever voor een FragranceDos-geurflacon in de Miele-droogkast.

Bekijk ons assortiment

miele laundry
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.