You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo kondigt nieuwe locatie aan voor distributiecenter in Doornik

CDC Doornik

 

Cebeo is verheugd om aan te kondigen dat het een akkoord heeft met de Intercommunale de Développement des Arrondissements de Tournai, d'Ath et des Communes Avoisinantes (IDETA) voor de aankoop van een stuk grond voor de bouw van een nieuw logistiek center. Het perceel van 12 hectare bevindt zich in de industriezone Tournai Ouest 3 aan de rand van Doornik (Blandain). De bouw van een nieuw distributiecenter (DC) kadert in de ambitie en groeistrategie van Cebeo.

 

Strategische ligging

Uit een studie blijkt de nieuwe site in Doornik, op 20 kilometer van Moeskroen, de dichtst mogelijke beschikbare bouwgrond die geschikt is voor het project van Cebeo. Het DC blijft zo in de buurt van het huidige DC in Moeskroen, en ligt op slechts een half uur van Cebeo’s hoofdkantoor in Waregem.

 

Geluidstudie

Het perceel ligt aan het afrittencomplex van de E403 en de E42, in Blandain. De ontsluiting met de snelweg kan amper beter. Alle vrachtverkeer van en naar het DC zal uitsluitend door de industriezone rijden. Er werd inmiddels ook een geluidstudie uitgevoerd, en deze is positief voor de omliggende woonkernen.

 

BREEAM

Het gebouw zelf zal BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) gecertificeerd zijn. Ook de eigenaar van de industriezone, intercommunale IDETA, zet sterk in op energiezuinigheid. IDETA zoekt partners in sustainability, wat ook één van de kernwaarden is van Cebeo. De site waarop Cebeo bouwt is omgeven door acht windmolens en een toekomstig zonnepanelenpark.

IDETA, die eigenaar is van de percelen en belast is met het beheer van Tournai Ouest 3, is bijzonder verheugd over dit partnerschap met Cebeo, dat volledig in overeenstemming is met haar missie van duurzame ontwikkeling in de Waalse regio Picardië.

 

cdc doornik persconferentieEen innovatief project gesteund door de stad Doornik

Deze grote investering voor Doornik en zijn regio werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Stad en burgemeester Paul-Olivier Delannois, die ervoor zorgden dat het project de werkgelegenheid in Wallonië in Picardië op peil hield. De gemeentelijke overheid is verheugd om een distributiecentrum in het gebied te verwelkomen dat gebruik maakt van de nieuwste innovaties en dat zowel voor de Cebeo-groep als voor Wallonië in Picardië een toonbeeld zal zijn.  Deze nieuwe investering, gelanceerd door een groep die leider is in zijn sector, bevestigt ook de aantrekkelijkheid van het knooppunt Tournai Ouest voor investeerders en is uitstekend nieuws voor de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling in Wallonië Picardië.

 


Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.