You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

SIMATIC ET 200SP: krachtige I/O-unit voor kleine controlekasten

siemens


De SIMATIC ET 200SP is een van de meest populaire remote I/O-systemen op de markt vandaag, en dat is geen toeval. Deze kleine doch uiterst performante en robuuste unit biedt namelijk heel wat unieke voordelen – waaronder een naadloze integratie met Siemens’ TIA Portal. Een overzicht van de belangrijkste troeven.


Remote I/O-systemen zijn niet meer weg te denken uit de moderne, gedecentraliseerde fabriek. Ze zorgen niet alleen voor efficiënte communicatie tussen actuatoren en PLC, maar verlagen ook gevoelig de kosten. Desalniettemin stijgen ook de vereisten en verwachtingen: een moderne I/O-unit is liefst veilig, eenvoudig te installeren en te gebruiken, flexibel inzetbaar, bijzonder krachtig én compact genoeg voor zelfs de kleinste controlekasten. De SIMATIC ET 200SP doet het allemaal. De ET200SP is dan ook de perfecte opvolger van de ET200S, die in oktober 2020 naar zijn eindereeks periode overgaat.


Bescheiden formaat, grootse prestatie

Dankzij het kleine formaat van de SIMATIC ET 200SP – 50% dunner dan vergelijkbare apparatuur – bespaart u niet alleen ruimte in uw controlekast. U creëert ook meer mogelijkheden voor uitbreiding, tot wel 64 modules.

Ondanks zijn compact formaat boet de unit niets in aan prestaties. Zo geniet u van snelle communicatie via PROFINET en kunt u modules en klemmenkasten vervangen terwijl het systeem operationeel is. Het slimme, geïntegreerde PROFIenergy-profiel zorgt bovendien voor significante energiebesparingen door de stand-by-energieconsumptie van sensoren en actuatoren te meten en uit te schakelen waar mogelijk.

 

Veiligheid troef

De SIMATIC ET 200 SP Open Controller is uitgerust met alle mogelijke veiligheidsfuncties. De krachtige, nieuwe CPU 1515SP PC F laat toe om standaard failsafe automatiseringstaken uit te voeren via één compact toestel. De controller combineert de functies van een pc-gebaseerde softwarecontroller met intuïtieve visualisering en Windows-applicaties.

Daarnaast leent de SIMATIC ET 200SP zich ook voor veiligheidsgerelateerde communicatie. De veiligheidsmodules voor DI en DO sluiten naadloos aan op de standaardmodules. Functionele veiligheid is EN 61508-gecertifieerd. Een bijzondere eigenschap van de F-modules op de SIMATIC ET 200SP is dat de F-adressen tijdens de ingebruikname toegekend kunnen worden, waardoor het setupproces een stuk sneller en eenvoudiger wordt.

Een waar communicatietalent

Welke communicatiestandaard u ook gebruikt, de SIMATIC ET 200SP voldoet aan alle vereisten – hetzij via interface- en communicatiemodules, hetzij via de busadapters. Zo verstuurt u razendsnel data via PROFINET of PROFIBUS en kunnen sensoren en actuatoren snel met elkaar en met de I/O-module verbonden worden. I/O-Link zorgt dan weer voor een uniforme verbinding tussen verschillende (RFID) devices via een kostenefficiënte point-to-point-verbinding.

De toekomst van remote I/O

Kortom, de SIMATIC ET 200SP luidt een nieuw tijdperk in voor remote I/O. Een tijdperk waarin energie- en kostenefficiëntie, gebruiksgemak én veiligheid centraal staan. Dat alles maakt van deze I/O-unit een onmisbare partner in uw gedecentraliseerde productie-omgeving.

Meer weten? Ontdek hier alle troeven van de SIMATIC ET 200SP.

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.