You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Slimme woningen en energiebeheer met Niko Home Control

Niko Home Control

Op tal van manieren helpt Niko Home Control je energie te besparen. Je krijgt een gedetailleerd beeld van het elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Een installatie op traditionele bekabeling stuurt informatie door van de geconnecteerde schakelbare stopcontacten (ref. 170-33505) of van de slimme stekkers (ref. 552-80699) en een draadloze slimme hub (ref. 552-00001). Niet alleen het kennen - en beheren - van het energieverbruik is belangrijk, het is net zo cruciaal om een goed inzicht te hebben in de hoeveelheid elektriciteit dat geproduceerd wordt via de zonnepanelen. En met de nieuwe digitale energiemeter is het meer dan ooit interessant om het energieverbruik af te stemmen op de productie van je zonnepanelen. Niko Home Control helpt je daarbij.

 

Inzicht in je energieverbruik

De Niko Home app - die je vindt in de app stores - geeft je een beeld van het gas- en elektriciteitsverbruik van je woning en al je individuele toestellen. Je hebt toegang tot up-to-date en realtime-informatie over je verbruik tijdens de afgelopen uren, dagen, weken, maanden en jaren. Zo krijg je een beter beeld van welke toestellen in je woning grootverbruikers zijn, wat je kan helpen je energiefactuur in te perken.

24/7 monitoring van woning en toestellen

Slimme energiemeldingen waarschuwen je wanneer er uitzonderlijk veel energie wordt verbruikt, bijvoorbeeld wanneer je per toeval de deur van je koelkast of diepvriezer hebt laten openstaan.

Niko Home Control

 

Niko home control

Gebruik meer energie die je thuis opgewekt hebt

Nu de terugdraaiende teller verdwijnt, wordt het belangrijker dan ooit om zoveel mogelijk van je zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken. Je kunt slimme energiemeldingen instellen die je laten weten wanneer je energie op het net aan het plaatsen bent. Als je thuis bent, kun je op dat moment je toestellen inschakelen. Maar als je niet thuis bent, kun je rekenen op de solar mode van de slimme stekkers om toestellen automatisch aan te schakelen wanneer er gratis energie beschikbaar is. Als je een compatibel verwarmingssysteem hebt, kun je de solar mode ook gebruiken om de temperatuur van je verwarmingsketel te boosten of de temperatuur van je vloerverwarming te verhogen wanneer er zonne-energie beschikbaar is.

Meet je productie en zelfconsumptie van zonne‑energie

Als je een compatibele SMA Sunny Boy of Sunny Tripower omvormer hebt, kun je met dezelfde Niko Home app zien hoeveel je produceert en verbruikt. Zo zie je hoeveel energie je zonnepanelen hebben opgewekt en hoeveel je je eigen verbruik nog kunt verhogen.

Schrik inbrekers af

Je woning is met Niko Home Control niet alleen energiezuiniger, maar ook veiliger. Met de aanwezigheidssimulatie van Niko Home Control gaat je verlichting die op slimme stekkers aangesloten is automatisch onregelmatig aan en uit wanneer je niet thuis bent. Zo schrik je potentiële inbrekers af en blijven je woning en bezittingen veilig wanneer jij niet thuis bent.

Schakel alles uit met één druk op de knop

Laat jij elektrische toestellen soms aan wanneer je weggaat? In de Niko Home app schakel je die met één druk op de knop uit en maak je komaf met sluimerverbruik.

 

Bekijk ons assortiment

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.