You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Zehnder ComfoAir Flex: duurzame en efficiënte ventilatie zonder warmteverlies

comfoair flex

 

Verluchten en ventileren is van essentieel belang. Om een gezond en optimaal binnenklimaat te verkrijgen, is een performant ventilatiesysteem noodzakelijk. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit beter én blijft de vochtigheidsgraad op peil. Hoe omgaan met warmteverlies? De ComfoAir Flex van Zehnder is een plafondventilatie-unit die uiterst efficiënt ventileert, zónder warmteverlies. 

Waarom ventileren?

We brengen doorgaans veel tijd binnenshuis door. Helaas is de lucht die we daar inademen niet altijd van goede kwaliteit. Heel wat zaken hebben een nefaste invloed op de binnenlucht, namelijk: huisdieren, kaarsen, keukengeuren, vocht afkomstig van het koken of de douche, simpelweg de lucht die we uitademen, …

Het gevolg? Een binnenlucht die tot vijf keer meer vervuild is dan de buitenlucht. Die vervuilde lucht heeft een negatieve invloed op onze gezondheid en kan bovendien schimmelvorming op je muren veroorzaken. Is je woning bovendien goed geïsoleerd, dan blijft de vervuilde lucht binnen hangen. Het heeft geen mogelijkheid om te ontsnappen, waardoor ventilatie eens zo belangrijk wordt.

Een efficiënt ventilatiesysteem voert de gebruikte lucht namelijk af en brengt frisse zuurstofrijke lucht naar binnen met een optimale luchtkwaliteit als gevolg. Bovendien verkleint het ook de kans op CO-vergiftiging.

Efficiënt ventileren, mét warmterecuperatie

Ventileren kan op verschillende manieren, met behulp van één van de verschillende ventilatiesystemen (A, B, C, D, E).

Wie zijn/haar huidige woning grondig energetisch renoveert, is verplicht om een volledig mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen. Je kan hierbij kiezen voor een systeem C of D.

Het systeem C ventileert goed maar filtert de lucht niet. Bij het systeem D is dit wel het geval: de aangevoerde lucht wordt gefilterd en op een aangename temperatuur gebracht voor hij de leefruimtes bereikt. Dit slimme systeem recupereert bovendien ook warmte. Terwijl de lucht continu ververst wordt, blijft de temperatuur in huis op peil zonder extra te moeten verwarmen. Optimaal comfort gegarandeerd!

Zehnder ComfoAir Flex 250 & 350: de ideale partner voor kleine en middelgrote woningen

Zehnder ComfoAir Flex-toestellen zijn een nieuwe generatie ventilatie-units die nog stiller, nog efficiënter en nog intelligenter zijn dan hun voorgangers op de markt. Je kan ze installeren aan het plafond en zijn uiterst onderhoudsvriendelijk.

Voor extra gebruiksgemak koppel je snel en eenvoudig jouw toestel aan de Zehnder ComfoControl App, dankzij de geïntegreerde wifi-module. Zo bestuur je vanop je mobiele telefoon of tablet makkelijk je ventilatiesysteem:

  • Stel temperatuurprofielen en tijdprogramma’s in met slechts enkele clicks
  • Regel jouw systeem vanop afstand en pas het aan jouw specifieke noden aan
  • Stel de afwezigheidsstand in bij langere afwezigheid of de booststand in wanneer jij het wenst

Meer weten over de Zehnder plafondventilatie-unit? Ontdek de ComfoAir Flex en neem contact op met een verdeler in je buurt.

Bekijk ons assortiment

comfoair flex
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.