You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Zorgeloos smart met Wiser

Wiser


Met ‘smart’ alleen kan je niet langer uitpakken, vonden ze bij Schneider Electric. Daarom lanceerden zij hun gloednieuwe programma ‘Wiser’. Centraal staat de app, waarmee licht, airconditioning, zonwering en energiemanagement worden gemonitord en gestuurd. Resultaat? Een relaxte gebruiker die ten volle van zijn of haar huis kan genieten, én daar bovenop beloond wordt met een lage energiefactuur.

wiser scherm


Eenmaal de geschikte componenten (op radiatoren, zonwering,…) zijn geïnstalleerd, kan je aan de slag met de Wiser app.

De mogelijkheden zijn divers:

  • Instellen van sferen: tv kijken? Dan dimmen de lichten, sluiten de gordijnen en schakelt de verwarming een tandje bij.

  • Instellen van routines: dezelfde technieken evolueren mee doorheen de dag met de bewoners van het huis: van verwarming die uitslaat in de slaapkamer, tot licht dat aangaat boven de eettafel en de deur die sluit na vertrek naar het werk.

  • Uiteraard kan je ook ‘gewoon’ alle smart toepassingen individueel aansturen met enkele tikken op de app.

  • Simuleren van aanwezigheid behoort ook tot de mogelijke opties.

 


LOW ENERGIE RADIO STANDARD

Een belangrijke voorwaarde om dit alles zorgeloos te laten verlopen, want ‘ontzorgen’ is in grote mate het opzet van Wiser, is een feilloze transmissie van de signalen.

Daarvoor maakt Schneider Electric gebruik van de Low Energie Radio Standard. Deze standaard overbrugt gemakkelijk afstanden groter dan 100 meter, en het is erg gebruiksvriendelijk.

 

BIDIRECTIONEEL

Maar de ‘intelligentie’ werkt in twee richtingen. Niet enkel van je smartphone naar licht, zonwering of verwarming dus, maar dankzij de slimme sensoren gaan je gordijnen ook sluiten als je het huis verlaat. De verwarming zal ook afslaan wanneer een sensor merkt dat een raam geopend is. Hierin zit natuurlijk een belangrijk deel van de energiebesparing.

Tot slot belooft Wiser de gebruiker en de installateur een simpel en betrouwbaar systeem. De installateur kan tijdens het opzetten van het Wiser systeem beroep doen op app support ondersteund door Schneider Electric. De installatie kan zo in een minimum van tijd doorlopen worden, wat resulteert in een kostenefficiënt smart home voor de installateur en zijn klant.

 

   

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.