You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Gezonde binnenlucht in het klaslokaal: Makes Sense!

Weet jij hoe gezond de binnenlucht is in een klaslokaal? Het CO2-gehalte in de lucht leert je daarover heel veel, maar het probleem is dat je CO2 niet ruikt als je lang in dezelfde ruimte vertoeft. Daarom lanceert Renson de Sense, een slimme CO2-meter die je laat weten wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om te ventileren.  Verluchten door ramen en deuren altijd open te laten heeft wel degelijk een positief effect op de binnenluchtkwaliteit, zo toonde de Sense al aan tijdens enkele testopstellingen in Belgische klaslokalen.

 

Het was ‘breaking news’ bij de start van het schooljaar: ventileren is een prioriteit om het risico op verspreiding van het Covid-19 virus via de lucht in druk bevolkte klassen tot een minimum te beperken. Ramen en deuren wagenwijd open dus. Renson rustte eind augustus een 10-tal Belgische scholen uit met de Sense.

En uit die meetresultaten blijkt dat met de ramen en deuren open zelfs in klassen zonder ventilatiesysteem het CO2-gehalte amper 7,7% van de totale tijd boven de 1200 ppm stijgt. Toen eerder (lees: voor de heropstart op 1 september) ramen en deuren in diezelfde klassen nog hoofdzakelijk dicht bleven, bleek dat nog 29,9% van de tijd het geval te zijn.

renson
renson sense
Maar wat tijdens de winter?

Verluchten door ramen en deuren altijd open te laten, is in de winter veel minder evident. En dan is de Sense pas echt een handig extra paar voelsprieten in de klas: hij waarschuwt je als de luchtkwaliteit achteruitgaat en het dus hoog tijd wordt om verse lucht binnen te halen. Dan kan het raam alsnog even open, net zolang tot de Sense je weer ‘blauw licht geeft’.

Maar de Sense is meer dan een CO2 meter. Het toestel brengt ook andere parameters in kaart die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat:  schadelijke stoffen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht. Je kan alle parameters in real time volgen via de bijbehorende app op je smartphone én ook de historiek oproepen.

BEKIJK DE Renson Sense

 

Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.