You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

SITOP PSU6200-voedingen: bijzonder robuust en performant

Siemens SITOP

De machines, schakelkasten en systemen die u bouwt moeten vandaag meer dan ooit uiterst betrouwbaar zijn, voor een minimum aan downtime. U hebt dus nood aan voedingen waarop u steeds kunt rekenen … zoals de nieuwe SITOP PSU6200-standaardvoedingen voor 12 V en 24 V. Zeer robuust, energie-efficiënt, gericht op te volgen én breed inzetbaar.

 
Hoe de nieuwste voedingen dit mogelijk maken?

Ongeacht of u de nieuwe SITOP PSU6200-standaardvoedingen nu gebruikt in de automobiel-, textiel- en farma-industrie, de sectoren van food & beverages en hernieuwbare energie … Altijd kunt u ervan op aan dat ze zeer betrouwbaar zullen werken, in tal van toepassingen. Een prestatie die u bovendien gericht kunt opvolgen en diagnosticeren. Dit alles dankzij enkele ingenieuze troeven.

 

PSU 6200

Zeer robuuste werking

De nieuwe eenfasige voedingen zijn verkrijgbaar voor verschillende spanningen, zowel 12 als 24 V, en met nominale uitgangsstromen van 1,3 tot 20 A. De varianten vanaf 3,7 A bieden een vermogensreserve, zodat ze tot vijf seconden de stroomvoorziening blijven verzekeren, zelfs bij 50% overbelasting, bijvoorbeeld tijdens inschakelprocedures.

Bij hogere overbelasting wordt de constante stroom beperkt. De uitgangsspanning wordt dan zo lang mogelijk gehandhaafd, waardoor de voeding zelfs kortstondige kortsluitingen kan opvangen. In normale omstandigheden, zonder overbelasting, bedraagt de constante stroom continu 20% meer dan de nominale stroom, zelfs bij een omgevingstemperatuur tot 45 °C.

Tegelijk beschikken de voedingen over een breedbereikingang voor wisselspanning die zeer goed tegen onder- en overspanning bestand is, en die u eveneens kunt inzetten voor gelijkspanningsaansluitingen. Dankzij hun sterke metalen behuizing, kunnen de componenten ook letterlijk tegen een stootje. De SITOP PSU6200-apparaten voldoen zelfs al aan de EMC-norm, die slechts vanaf 2020 bindend wordt voor DC-uitgangen.

De voedingen vallen ook uit te breiden met bijvoorbeeld redundantie- en selectiviteitsmodules, of om een niet te onderbreken gelijkstroomvoeding (DC UPS) te vormen. Zo krikt u de betrouwbaarheid nog verder op.

 

Werking perfect op te volgen

De SITOP PSU6200-voedingen vanaf 10 A vallen bovendien heel precies te monitoren, over hun apparaat- en bedrijfsstatus. Een diagnosemonitor geeft u via led-lampjes aan of de uitgangsspanning juist is, hoe zwaar de component belast wordt en of het einde van zijn levenscyclus nadert. Via de diagnose-interface volgt u exact de spannings- en stroomwaarden, de temperatuur en het aantal onder- en overspanningen aan de uitgang.

U kunt dus steeds snel reageren op kritieke omstandigheden, waardoor de stroomvoorziening nog betrouwbaarder wordt. En dat terwijl de diagnosefuncties maar één digitale ingang van een controller (PLC) in beslag nemen. Gratis functieblokken voor SIMATIC S7-1200 en S7-1500 beoordelen de seriële code. De faceplates vereenvoudigen de weergave in WinCC.

 

Makkelijk te installeren, weinig plaats vereist

De warmteontwikkeling in de voeding blijft laag, dankzij het hoge energierendement (tot 95%) en de efficiënte warmteafvoer via de metalen behuizing. Dat betekent dat u aan de zijkanten van de component geen vrije ruimte moet laten ten opzichte van andere apparaten, en dat het onderdeel dus weinig plaats inpalmt. Dat terwijl het op zich al smal en compact is.

De installatie verloopt bovendien snel en veilig, dankzij de aansluitklemmen met push-intechnologie en de duidelijke labeling. De nieuwe SITOP PSU6200-voedingen zijn dus niet alleen zeer performant en betrouwbaar, u neemt ze ook vlot in gebruik.

 

   

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.