You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Zehnder pronkt met budgetmodel ComfoAir Pro 300

De ComfoAir Pro 300 is een budgetmodel zonder veel toeters en bellen maar wel met dezelfde basisfunctionaliteiten als de Zehnder ComfoAir Q. Daarmee speelt Zehnder maximaal in op de groeiende markt van kleine tot middelgrote woningen en appartementen waar er minder plaats is voor omvangrijke ventilatie-units. Met de ComfoAir Pro 300 neemt Zehnder opnieuw voorsprong op de rest, zowel op vlak van akoestiek, installatie- als gebruiksgemak.

 

De ComfoAir Pro 300 was de “missing link” in het brede aanbod van Zehnder, zo vertelt account manager Christophe Thimmesch. “Met de ComfoAir Compact hadden we al een entry-level ventilatietoestel in ons assortiment. De ComfoD wordt dan weer gebruikt voor projectbouw.

De ComfoXL is bedoeld voor grote projecten en de ComfoAir Q is ons vlaggenschip. Ondanks de veelvuldigheid van ons aanbod ontbrak er een ventilatie-unit die het beste bevat van twee werelden, namelijk alle goede kenmerken van de ComfoAir Q in combinatie met een aantrekkelijke prijs”.

BEKIJK ONS VOLLEDIGE AANBOD ZEHNDER COMFOAIR

comfoair

 

 

Gestripte versie

Hoewel enkel de meest essentiële features zijn overgebleven is de ComfoAir Pro 300 volgens Thimmesch toch een high-end toestel. “Er is niet alleen de gunstige prijs. Het toestel kent ook een hoog rendement en een laag geluidsniveau met constant flow-motoren. Met 38 dB en een maximaal opgenomen vermogen van 51 Watt is dit het stilste toestel op de markt binnen zijn segment.

Appartementen zijn vaak beperkt in ruimte. Het komt vaak voor dat de berging grenst aan de slaapkamer. Hoe minder lawaai het toestel maakt, hoe beter. Naast de akoestische voordelen is ook het installatiegemak een cruciale factor. Doordat de unit op eenzelfde manier wordt opgebouwd als de ComfoAir Q weten de installateurs waar ze aan toe zijn.

Wanneer je als installateur een project met dertig appartementen moet realiseren, is tijd een belangrijk element. Verder zijn er geen toegevingen gedaan wat betreft gebruiksgemak. Er komt geen denkproces aan te pas. De ventilatie-unit is bijzonder intuïtief en doet zonder veel poespas wat je vraagt”.

 

De ComfoAir Pro 300 is een high-end toestel zonder alle overbodige toeters en bellen

Net omdat Zehnder deze ventilatie-unit heeft ontworpen met het oog op kleine tot middelgrote woningbouw is het maximale debiet beperkt tot 300 m³/u. Verder is er geen universele oriëntatie van het toestel en moet er dus - in tegenstelling tot de ComfoAir Q - vooraf een keuze worden gemaakt tussen een links of een rechts model. Het voorkomt dat er twee bypass-motoren en twee kleppen nodig zijn waardoor het toestel opnieuw te veel componenten bevat. Bovendien heeft de ComfoAir Pro 300 een driestandenschakelaar om maximaal in te spelen op de projectmarkt.

Dat Zehnder met de ComfoAir Pro 300 een grote sprong voorwaarts neemt, staat buiten kijf. “De ComfoD is intussen al meer dan tien jaar op de markt en voldoet steeds minder aan de hoge eisen van de projectmarkt. Nu nemen we met de ComfoAir Pro 300 opnieuw een voorsprong op alle andere gelijkaardige producten. Zehnder heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld en dat is met de ComfoAir Pro 300 niet anders”, besluit Christophe Thimmesch.

 

“De ComfoAir Pro 300 is het kleine, sterke broertje van de ComfoAir Q”.

Christophe Thimmesch, account manager Zehnder
Testimonials
Projecten

Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Downloads

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Nieuws
Video's

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.