You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

Cebeo wint SPIE Challenge Innovation Leveranciers

Spie Challenge Innovation

 

Meedenken met de klant en concrete logistieke oplossingen onderzoeken en uitwerken. Cebeo maakt belofte en maakt ze ook hard. Getuige daarvan de beloning met de SPIE Challenge Innovation Leveranciers in de categorie ‘supply chain’. Cebeo won de trofee voor een oplossing inzake ‘reel management’.  Samengevat: het traceerbaar maken van kabelbobijnen leidt tot grotere efficiëntie, optimalere logistiek en economisch voordeel.

Vorig jaar stelden 36 leveranciers van de Belgische tak van SPIE zich kandidaat voor de tweede editie van de Challenge Innovation Leveranciers. Een jury nam 44 projecten onder de loep en bekroonde één project per categorie. Voor ‘supply chain’ won de gemeenschappelijke inzending over ‘smart reel management’ van Cebeo en Nexans.

Actieve IOT tag

Nexans had al een app ontwikkeld om de barcode op een werfbobijn te scannen en een terugroeporder te genereren. Cebeo ging verder op dat idee en werkte een voorstel uit dat nog een stuk verder gaat op de ingeslagen weg, door een open platform te creëren waarop eveneens technologie van andere fabrikanten geïntegreerd kan worden. Hiervoor dienen de bobijnen uitgerust te worden met Actieve IOT tags.

Vier voordelen

Deze tags kunnen informatie doorsturen naar het ERP-systeem. Dit heeft diverse voordelen:

  • Traceerbaarheid: precies lokaliseren van de bobijn, wat op grotere werven een voordeel betekent.
  • Veiligheid: de traceerbaarheid is een uitstekend hulpmiddel bij diefstal van een bobijn.
  • Kwaliteit: het detecteren van grote schokken die bobijnen ondergaat bij het laden, lossen en verplaatsen.
  • Verbruik van kabel: door het registreren van het aantal omwentelingen van de bobijn, kan je voorspellen wanneer ze teruggeroepen moet worden.

Momenteel wordt het Reel Management nog niet toegepast door SPIE. Maar zoals de bekroning in de SPIE Challenge Innovation doet vermoeden, is de interesse heel concreet. Ook andere installatiebedrijven hebben al interesse getoond.

 


Hulp nodig bij realisatie? Onze specialisten helpen graag!

Ja, ik wil op de hoogte blijven en schrijf me in op de nieuwsbrief

Vind een filiaal

Contact
Wij gebruiken  cookies
Wij gebruiken  cookies  om uw gebruikerservaring te verbeteren.